Prva meč lopta za odbojkašice

Odbojkašice Srbije u petak od 17:30 časova u Španiji igraju sa domaćom selekcijom meč u okviru četvrtog vikenda Evrolige.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

10:13

Default images

Srbija vodi u grupi A i u slučaju pobede obezbediće plasman na fajnal-for. Srbija će na dvomeču sa Španijom (drugim meč se igra u subotu od 20:30), biti bez Jelene Nikolić i Maje Ognjenović, ali i bez selektora Zorana Terzića. Ekipu će voditi Branko Kovačević, uz asistenciju Nebojše Protića. Mečevi se igraju u Mursiji.

Kovačević je protekle sezone bio asistent Terziću na klupi Metal Galacija i izjavio je kako nema tremu pred debi na klupi reprezentacije Srbije.

Nema nikakve treme od debija u ulozi prvog trenera reprezentacije, svi se dobro poznajemo, znamo i kakve su nam obaveze. Već smo se svi privikli jedni na druge“, rekao je Kovačević.

Kovačević je dodao da veruje da će Srbija igrati isto toliko dobro kao i u Nišu proteklog vikenda.

Iz utakmice u utakmicu sve devojke napreduju, tako da verujem da će i sada odigrati na zavidnom nivou. Na nekim pozicijama smo se pojačali, prvenstveno na korektoru, gde će igrati Jovana Vesović pa samim tim očekujemo da ćemo više poena ostvariti iz zone jedan i dva. Isto tako, da ćemo više igrati kroz sredinu jer se u prošlim mečevima pokazalo da nam dobro ide“, smatra Kovačević.

Prinudni selektor Srbije takođe veruje da će i rivalke biti jače nego u odnosu na prošli susret.

Za Španiju će igrati neke devojke koje nisu bile u Nišu, ali bez obzira na to mi moramo da damo svoj maksimum. Treba samo da se držimo nekog dogovora i neće biti problema“, zaključio je Kovačević.

Grupa A:
Mursija: Španija - Srbija (petak 17:30, subota 20:30),
Gabrovo: Bugarska - Grčka (subota i nedelja od 16:30)
1. Srbija 6 5 1 17:5 11
2. Bugarska 6 4 2 13:12 10
3. Španija 6 3 3 10:9 9
4. Grčka 6 0 6 4:18 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: