Platini: „Real Madrid preteruje“

Predsednik UEFA Mišel Platini opisao je rekordnu ponudu Real Madrida za Kristijana Ronalda kao „preteranu“.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

09:16

Default images

Real je ovog leta već obavio jedan od najvećih transfera u istoriji fudbala, kada je kupio brazilskog internacionalca Kaku za 65 miliona evra iz Milana, dok je za Kristijana Ronalda ponudio neverovatna 93 miliona evra, što je Junajted prihvatio. „Veoma je problematično u momentu kada se fudbal nalazi pred nekim od svojih najgorih finansijskih izazova“, opisao je Platini poteze ’kraljevskog’ kluba.

Ovi transferi su ozbiljan izazov ideji fer-pleja i konceptu finansijske ravnoteže u našim takmičenjima“, dodao je Francuz.

UEFA naporno radi sa klubovima na postavljanju novih pravila, kako bi se sistem očistio i kako bi imao čvršći i transparentniju osnovu“, rekao je prvi čovek evropske kuće fudbala.

Prema navodima medija, novi predsednik Reala Florentino Peres nastaviće sa dovođenjem skupih igrača i sledeći na meti biće centarfor Valensije David Vilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: