EP: Novi ubedljiv poraz košarkašica

Najbolje košarkašice Srbije izgubile su od Rusije 72:37, u drugom kolu Evropskog prvenstva u Letoniji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.06.2009.

18:38

Default images

Ekipa Jovice Antonića je tako zabeležila i drugi ubedljiv poraz u Letoniji, a šansu za eventualni plaman dalje srpske košarkašice imaće u utorak kada se u trećem kolu sastaju sa selekcijom Turske.

U duelu sa zvaničnim šampionom Evrope Srbija je od samog starta bila u podređenom položaju. Već nakon prvih deset minuta Ruskinje su stekle 11 poena prednosti (18:7), a razlika je na poluvremenu bila još veća – 32:16.

Selekcija Rusije nije posustala ni u drugom delu, a epolig takvog stanja na terenu je i konačnih 72:37. Miljana Musović i Jelena Milovanović bile su najefikasnije u sastavu Srbije sa po šest poena, dok je Ines Kresović ubacila pet. U ekipi Rusije Ščegoleva i Kortin su postigle po 11 poena.

U drugoj utakmici grupe Turska je pobedila Litvaniju rezultatom 69:66, pa će naše kosarkašice će za plasman u drugu fazu morati da savladaju Tursku sa najmanje 13 poena razlike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: