TAU prvi finalista ACB lige

Košarkaši Taukeramike prvi su finalisti španske ACB lige, pošto su u majstorici savladali Real na svom parketu rezultatom 89:80.

Izvor: B92

Subota, 06.06.2009.

21:20

Default images

Domaći su meč prelomili krajem treće i početkom poslednje četvrtine kada su serijom 15-2 poveli 66:55. Mirza Teletović je u tom periodu ubacio dve trojke (ukupno 22p), a šest poena dao je i San Emeterio. Igor Rakočević imao je 20 poena (5-10 iz igre, 8-8 penali), a najbolji je bio Tijago Spliter sa 18 poena, 9 skokova i 5 asistencija. Najefikasniji kod Reala bio je Aleks Mumbru sa 17 poena.

Teletović je ubacio šest trojki iz devet pokušaja, a osim 22 poena, imao je i 9 uhvaćenih lopti. Pored Mumbrua, u ’kraljevskom timu’ zapažen je bio Serhio Ljulj sa 15 poena i po 4 skoka i asistencije i Raul Lopes sa 13 poena.

TAU je bolje počeo meč i, uz pet poena Rakočevića, vodio 7-0. Ipak, Real se preko Mumbrua i Lopesa brzo vraća u igru i ne dozvoljava domaćima da već na staru stvori ozbiljniju prednost.

Posle toga nijedna ekipa nije stvorila prednost veću od pet poena (Real vodio 40:35 posle trojke Ervela) sve do ključne serije Taukeramike. Posle dva pogođena penala San Emeterija bilo je 66:55, a TAU je do kraja rutinski sačuvao prednost jer su Mikel i Rakočević bili nepogrešivi sa linije penala.

Taukeramika, koja brani titulu, u finalu će igrati sa pobednikom serije Barselona i Unikaha. Majstorica u tom dvomeču igra se u nedelju od 19 časova u Blaugrani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: