Mustafa ponovo na čelu IHF

Egipćanin Hasan Mustafa ponovo je izabran za predsednika Svetske rukometne federacije (IHF), pošto je na izborima ubedljivo pobedio Žana Kajzera iz Luksemburga.

Izvor: B92, Beta

Petak, 05.06.2009.

22:29

Default images

Za Mustafu je glasalo 115 delegata na Kongresu, dok je njegov protivnik dobio samo 25 glasova. On je na čelu IHF-a od 2000. godine, i prvi je Egipćanin koji je postao predsednik neke svetske sportske federacije.

Kajzer se u kampanji zalagao za modernicaciju Svetske federacije i upozoravao članove na loš tretman rukometa među olimpijskim sportovima.

Mustafa, koji ima 64. godine, bio je umešan u skandal oko nameštanja rezultata u kalifikacijama za Olimpijske igre u Pekingu, a protiv njega je vođena i istraga zbog finansijskih malverzacija i uticaja na anti-doping program IHF-a.

Za potpredsednika je izabran Miguel Roka iz Španije, za generalnog sekretara Žoel Delplank iz Francuske, dok je za finansije zadužen Sandi Šola iz Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: