U subotu 33. Karavan prijateljstva

Predstojećeg vikenda voziće se tradicionalni 33. auto-reli ’Karavan prijateljstva’, najavio je u petak u Jagodini direktor te trke Vlada Ristić.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 05.06.2009.

22:13

Default images

Ristić je istakao da će u se u trci, koja se vozi, u subotu, od Orašca preko Topole, Kragujevca i Kapije Levča do Jagodine, dugoj 110 kilometara, okupiti 50 posada iz Srbije. Start relija je u devet sati u Orašcu, a prvi takmičari bi kroz cilj trebali da prođu oko 13 časova u krugu fabrike elektro mašina ’Feman’, gde će biti uručene nagrade i pehari najboljima.

"Među prijavljenima je i prošlogodišnji pobednik Zoran Pavkov iz Sombora, kao i izvanredni vozači Slobodan Jakovljević iz Užica, Bojan Vraneš i Milan Lovrić iz Bograda", rekao je Ristić na konferenciji za novinare.

"Prva etapa, od Orašca do Kragujevca, biće vožena pod nazivom 'Memorijal heroja Tepića', a učesnici relija će imati dva ispita spretnosti, i po jedan test ubrzanja i tačnosti, ali i poseban test poznavanja saobraćajnih propisa i istorije grada i okoline Aranđelovca", precizirao je Ristić.

Predsednik Oficirskog auto-moto sportskog kluba (OAMSK) Beograd Dragan Trifunović istakao je da je glavni cilj ’Karavana prijatlejstva’, naslednika tradicije relija ’Sutjeska’, razvoj amaterskog auto-moto sporta, podizanje saobraćajne i tehničke kulture, posebno mladih naraštaja, i naravno druženje i upoznavanje turističkih i kulturno istorijskih znamenitosti krajeva kroz koje takmičari prolaze.

Organizatori auto-relija su OAMSK i Auto-moto klub ’Zastava’ iz Kragujavca, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: