Stanković: "Ne plašimo se Austrije"

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković i njegov zamenik Nemanja Vidić izjavili su da su veliki optimisti pred duel sa Austrijom.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2009.

14:18

Default images

"Ne plašimo se Austrije. Lično se i ne bih bavio fudbalom kada bih se plašio Austrije u Beogradu. Naravno da idemo na pobedu", rekao je na konferenciji za novinare u Kovilovu kapiten Stanković.

"Pokušaćemo da kao i na prethodnim utakmicama u ovim kvalifikacijama otpor protivnika slomimo u prvih 15 ili 20 minuta, ali i ako ne uspemone treba da nas zaplaši eventualnih 0:0 na poluvremenu", istakao jeStanković.

Srbija će Austriju dočekati u subotu od 20.30, a tribine stadiona Crvene zvezde trebalo bi da posle duže vremena budu sasvim pune.

"Žao mi je samo što takvu podršku nismo imali na nekim ranijim utakmice koje su bile vrlo bitne, poput one sa Finskom (u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine) kada je bilo 0:0", ocenio je Stanković.

Vidić je rekao da nije iznenadjen interesovanjem navijača za meč Sedme kvalifikacione grupe.

"Igramo dobro u ovim kvalifikacijama, poštižemo golove što suštini i privlači publiku na stadione. Nadam se samo da će nam pun stadion biti dodatni motiv, a ne da će nas omesti, što može da se desi zbog pritiska", naveo je štoper Mančester junajteda.

Vidić je, ipak, istakao da je i on uveren u pobedu, iako je rekao da ne treba očekivati da će biti lako kao na utakmici sa Austrijom u Beču, kada su "orlovi" pobedili sa 3:1.

"Bliži smo pobedi od Austrijanaca, ali iskren da budem... u Beču smo igrali fenomenalno i možda iznenadili i sami sebe", ocenio je Vidić.

Srbija je sa 12 osvojenih bodova na pet dosadašnjih utakmica kvalifikacija prva na tabeli Sedme grupe. Drugoplasirana Francuska je osvojila 10 bodova, Litvanija devet, ali na utakmici više, dok je Austrija sakupila sedam bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: