RG: četvrtfinala i u sredu

Na Otvorenom prvenstvu Francuske u sredu se igraju preostali dueli četvrtfinala u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2009.

22:01

Default images

U muškoj konkurenciji, 11 dana turnira snage će odmeriti Huan Martin Del Potro (5) – Tomi Robredo (16) i Gael Monfis (11) – Rodžer Federer (2). Kod žena na terene Rolan Garosa izlaze Sorana Kirstea – Samanta Stosur (30) i Svetlana Kuznjecova (7) – Serena Vilijams (2). Prvi polufinalni par u muškoj konkurenciji je Soderling (23) – Gonzales (12), a u ženskoj Safina (1) – Cibulkova (20).

Huan Martin Del Porto, peti nosilac turnira, do četvrtfinala je došao nakon što je eliminisao redom Mihaela Ljodru, Viktora Troickog, Igora Andrejeva i Žoa-Vilfreda Congu. 21-godišnji Argentinac je prošle godine došao do drugog kola Rolan Garosa što mu je najbolji plasman u Francuskoj. Osmi nosilac Tomi Robredo eliminisao je Adriana Manarina, Daniela Himena-Travera, Maksima Gonzalesa i Filipa Kolšrajbera, ali je igrao i dubl gde je ispao u četvrtfinalu. Najveći uspeh 27-godišnjeg Španca na Rolan Garosu je upravo plasman u četvrtfinale što je uspevao da uradi tri puta (2003, 2005, 2007). Del Potro i Robredo igraju drugi meč po redu na terenu Suzan Lenglen.

Trenutno deseti igrač sveta, Gael Monflis će protiv drugog nosioca i trenutno prvog favorita turnira Rodžera Federera pokušati da ponovi prošlogodišnji plasman kada je došao do polufinala. 23-godišnji Francuz je do sada bio bolji od Bobija Rejnoldsa, Viktora Krivoia, Jirgena Melcera i Amerikanca Endija Rodika. Sa druge strane, 28-godišnji Švajcarac je u poslednje tri godine bio finalista najjačeg turnira na šljaci ali je svaki put poražen od Rafaela Nadala. Sada, kada je Nadal eliminisan, ima priliku da prvi put u karijeri osvoji Rolan Garos i izjenači se sa legendarnim Pitom Samprasom po broju osvojenih Gren slemova. Federer je eliminisao Alberta Martinija, Hosea Akasusa, Pol-Anri Matjea i Tomija Hasa. Ovaj meč je drugi po rasporedu na terenu Filip Šatrie.
Beta
Mlada Rumunka Sorana Kirstea je već postigla svoj najbolji rezultat na Rolan Garosu pa će u duelu sa Australijankom Samantom Stosur pokušati da priredi novo iznenađenje posle eliminicije Karoline Vozniacki i Jelene Janković. 19-godišnja Kirstea je prošle godine došla do druge runde, a trenutno je 41. teniserka sveta. 25-godišnja Stosur je najbolji rezultat imala 2007 kada je došla do treće runde, a na ovogodišnjem Rolan Garosu eliminisala je Frančesku Skijavone, Janinu Vikmajer, Elenu Dementijevu i domaću teniserku Viržin Razano. Meč Kirstea – Stosur je prvi na programu na terenu Filip Šatrie sa početkom od 14 časova.

U drugom, mnogo zanimljivijem četvrtfinalu sastaju se drugi i sedmi nosilac, Svetlana Kuznjecova i Serena Vilijams. Kuznjecova je 2006. igrala u finalu Rolan Garosa ali nije uspela da trijumfuje. Ove godine izbacila je Klaru Furstain, Galinu Vaskobedevu, Melindu Čink i Agnješku Radvansku. Serena Vilijams je 2002. trijumfovala u Parizu, ali joj je od tada najbolji rezultat polufinale 2003. i četvrtfinale 2004. i 2007. godine. Amerikanka je često imala problema sa povredama, a ove godine sa turnira je izbacila Klaru Zakapalovu, Virginiju Paskval, Mariju Sančez i Aleksandru Vozniak. Ovaj duel počinje u 14 časova na terenu Suzan Lenglen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: