Na Cvetkovićevom spisku 27 igrača

Selektor rukometne reprezentacije Jovica Cvetković saopštio je imena 27 kandidata za učešće u kvalifikacijama za EP u Austriji i Mediteranske igre u Peskari.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2009.

15:58

Default images

Selektor Jovica Cvetković istakao je tokom konferencije za novinare da pripreme za preostale mečeve teku po planu, ali da je meč sa Švajcarskom u Zaječaru od prvorazrednog značaja...

Na spisku kandidata su:

golmani: Darko Stanić, Dimitrije Pejanović, Dragan Marjanac, Dragan Počuča i Tomislav Stojković

krila: Dobrivoje Marković, Jožef Holpert, Nikola Kojić, Rajko Prodanović i Dragan Tubić,

bekovi: Momir Ilić, Danijel Andjelković, Petar Nenadić, Mladen Bojinović, Aleksandar Stojanović, Marko Vujin, Uroš Mitrović, Milan Mirković, Nenad Malenčić, Žarko Šešujm, Petar Djordjić, Momir Rnić i Savo Mešter,

pivotmeni: Ratko Nikolić, Alem Toskić, Uroš Vilovski i Veljko Indjić.

Cvetković je naglasio da će predstojeća kvalifikaciona utakmica protiv Švajcarske, 10. juna u Zaječaru, biti od "izuzetnog značaja".

"U naredni meč ulazimo spremni i maksimalno ozbiiljnI", izjavio je Cvetković i dodao da zbog značaja meča protiv Švajcarske "nema mesta samozadovoljstvu".

Cvetković je napomenuo da pripreme za sva četiri preostala kvalifikaciona meča "teku prema planu".

"Sve teče onako kako smo planirali, osim povrede Vučkovića koji će morati da pauzira dva meseca", rekao je Cvetković.

Kapiten reprezentacije Ratko Nikolić poručio je da su igrači "maksimalno motivisani" za mečeve protiv Švajcarske, Rusije, Farskih Ostrva i Italije.

"Potudićemo se da ovu uspešnu godinu srpskog rukometa krunišemo plasmanom na prvenstvo Evrope", poručio je Nikolić.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković ocenio je da u drugoj kvalifikacionoj grupi za prvenstvo Evrope najviše šansi za plasman imaju Srbija i Rusija.

"Savez će biti na velikom organizacionom, rezultatskom i finansijskom ispitu, jer nas pored kvalifikacija čekaju i Mediteranske igre", rekao je Đurković.

Kvalifikacioni meč protiv Rusije igra se 14. juna u Čehovu, u Zaječaru je tri dana kasnije utakmica protiv Farskih Ostrva, a poslednji meč kvalifikacija protiv Italije igra se u Trstu 20. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: