Senzacija: Ispao Đoković!

Srpski teniser Novak Đoković neočekivano je završio učešće na Rolan Garosu već u trećem kolu, pošto ga je pobedio Filip Kolšrajber rezultatom 6:4, 6:4, 6:4.

Izvor: B92

Subota, 30.05.2009.

18:54

Default images

Meč je trajao 141 minut. Novak je u prvom setu poveo 4:1, ali je potom od narednih 11 gemova osvojio samo jedan, što je odlučilo pobednika. Đoković je uspeo u drugom setu da se vrati sa 1-5 na 4-5, ali je Nemac tada završio posao i poveo 2-0. U trećem setu je Kolšrajber sjajnim bekhendom napravio brejk u devetom gemu, a već u narednom je iskoristio prvu meč loptu.

Novak je jedino na startu igrao solidno, ali taj period trajao je vrlo kratko. Đoković je bio previše defanzivan, stajao je 2m iza osnovne linije i dozvolio Kolšrajberu da diktira ritam sa osnovne linije.

Kako je meč prolazio, a stvari išle njemu u korist, Nemac je dobijao na samopouzdanju, koje je nepredvidiljivom teniseru poput njega i te kako potrebno, pa je bivao sve precizniji, a dobro se snalazio i na mreži, što mu baš i nije specijalnost.

Sa druge strane, Đoković, osim što je bio previše pasivan, nije nikako uspevao da uhvati ritam na servisu. Skoro uopšte nije bilo prepoznatljivog drugog servisa, 'kika' ili slajsa, koji bi mu doneo i poneki lak poen kada mu prvi servis nije išao.

Novak nije uopšte pokazivao emocije na terenu, a 'govor tela' nije nagoveštavao povratak u meč. Loš rezultat uzrokovao je i povećanu nesigurnost, koja je dovela do nekarakterističnih grešaka što je, u krajnjem slučaju, i odvelo Đokovića u poraz.
U prvom setu Novak je poveo 4:1, ali Kolšrajber osvaja pet gemova u nizu. Na startu drugog seta srpski teniser je imao šansu za brejk, ali je poslao forhend u mrežu. Potom je nekontrolisanim udarcima prepustio rivalu brejk, a ubrzo je bilo i 5-1 za Kolšrajbera.

Tračak nade pojavio se kada je Novak od 40-0 za Nemca napravio brejk i potom došao do 5-4. Ipak, Kolšrajber nije posustao i duplirao je prednost u setovima.

Novak u trećem setu već na startu spasava dve brejk lopte, a potom se igralo relativno mirno sve do devetog gema. Tada je Kolšrajber napravio nekoliko fenomenalnih 'vinera', i forhendom i bekhendom, pa je došao u situaciju da servira za trijumf.

Nemac je uspeo da sačuva mirnoću i iskoristio je prvu meč loptu uhvativši Novak na krivoj nozi – 6:4, 6:4, 6:4.

Neočekivan poraz Đokovića svakako je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka turnira, pogotovo kada se uzme u obzir forma srpskog tenisera i činjenica da Kolšrajber do ove godine nije prošao drugo kolo u Parizu.

Kolšrajber će u osmini finala igrati sa Špancem Tomijem Robredom, koji je pobedio Maksima Gonsalesa 4:6, 7:5, 6:1, 6:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

355 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: