“Legija časti“ za Sebastijana Leba

Petostruki WRC šampion Sebastijan Leb u sredu je odlikovan ordenom „Legije časti“.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2009.

11:00

Default images

„Legija časti“ je priznanje koje se smatra za najznačajniju nagradu koju jedan individualac može da dobije u Francuskoj za svoj doprinos promociji svoje zemlje izvan granica, a Leb ju je primio iz ruku predsednika Republike Francuske Nikolasa Sarkozija na ceremoniji priređenoj u Jelisejskoj palati u Parizu.

„Počastvovan sam jer sam nagradu dobio na zahtev predsednika Republike. Iako se ova nagrada dodeljuje individualcima želeo bih da je podelim sa svim članovima Sitroena. Svaki put kada čujem francusku nacionalnu timu na kraju relija svi mi osećamo isti ponos jer smo Francusku predstavljali na najbolji mogući načan. Nadam se da ću nastaviti d u najboljem svetlu predstavljam svoju zemlju osvajanjem šeste uzastopne titule u Svetskom reli šampionatu na kraju godine“, rekao je Leb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: