RG: Tipsarević u drugom kolu

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je savladao Španca Alberta Montanjesa sa 3:1, po setovima 3:6, 7:6, 7:6, 6:4.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2009.

17:43

Default images

Duel Tipsarevića i Montanjesa trajao je 220 minuta. Naredni protivnik srpskog tenisera biće još jedan Španac Felisijano Lopes koji je u prvom kolu posle puno problema pobedio Brazilca Franka Fereira sa 3:2. Bio je ovo treći meč Tipsarevića i Montanjesa i druga pobeda srpskog igrača.

Janko je u prva dva seta imao puno problema sa realizacijom brejk lopti, ali je i pored toga uspeo da se vrati nakon gubitka prvog seta i pobedi.

Tipsarević je iskoristio samo dve od 11 brejk lopti, dok je Montanjes bio stoprocentan u tom segmentu – tri od tri.

U prva dva seta Janko je imao četiri brejk lopte i nijednu nije pretvorio u gem. Prvi set Montanjes je dobio sa 6:3, a ključan je bio drugi kada je Tipsarević uspeo da se domogne taj-breka i izjednači na 1:1 u setovima.

Treći set počeo je ranim nrejkom Španca, ali Janko je u četvrtom gemu uspeo da iskoristi tek šestu brejk loptu i izjednači. Srpski teniser nstavio je da pritiska servis Španca. Imao je 0:30 pri vođstvu od 4:3, 5:4, i 6:5. U prva dva slučaja nije došao do brejk prilike, ali u trećem jeste, ali Montanjes je spasao obe set lopte i ponovo se ušlo u 'dodatni gem'.

Janko je u taj-breku ponovo bio uspešniji i poveo je sa 2:1 u setovima. U četvrtom setu Španac je pao. Janko je napravio rani brejk koji je održao do kraja i obezbedio plasman u narednu rundu.

Felisijano Lopes, naredni protivnik Tipsarevića, izgubio je prva dva seta od Brazilca Fereira (7:6, 6:4), ali je uspeo da dobije naredna tri seta i tako napravi veliki preokret (7:6, 7:5, 6:2). Tipsarević i 28. nosilac na turniru Lopes do sada su igrali tri puta i svaki meč dobio je Španac. 2007. godine u Nju Hejvenu 7:6, 7:6, zatim 2008. na turniru u Dubaiju 6:3, 4:6, 6:4 i iste godine na Mastersu u Parizu 6:3, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: