Orlando poveo sa 2:1

Orlando je uspeo da nadigra odličnu partiju LeBrona Džejmsa, da savlada Klivlend sa 99:89 i tako povede u seriji sa 2:1.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2009.

09:53

Default images

Džejms je postigao 41 poen, ali to nije bilo dovoljno za trijumf Kavsa. Dvajt Hauard je imao 24 poena za samo 28 minuta, koliko je proveo na parketu. Medžik je mogao da vodi u seriji sa 3:0, da LeBron nije u drugom meču pogodio trojku sa zvukom sirene.

„Nastavljamo da se borimo. To radimo, borimo se do kraja“, rekao je Hauard.

Krilni centar Orlanda je većinu prvog poluvremena presedeo na klupi zbog problema sa ličnim greškama, a na ovom duelu šutirao je penale 14-19 i imao je devet skokova. Orlando na ovom duelu možda nije uspeo da zaustavi Džejmsa, ali su ostali igrači Kavsa bili pod kontrolom.

Četvrtak utakmica je u utorak, a trener Orlanda Sten Van Gandi rekao je u svlačionici igračima da slavlje svedu na minimum.

„Velika pobeda. Uživajte večeras, ali sutra od trenutka kada se probudite morate da radite. Moramo u utorak da povedemo sa 3:1“, istakao je Van Gandi.

Rejfer Alston je dodao 18, a Francuz Mikael Pjetrus 16 za Orlando, koji je imao pozitivan skor protiv Klivlenda i u regularnom delu sezone.

„Moramo da budemo u mogućnosti da zaustavljamo svaki njihov prodor do koša. Borićemo se i u utorak i dalje kako bi završili posao“, kaže Hauard.

Džejms je iz igre šutirao 11-28, ali nije mogao sve sam. On je promašio pet slobodnih bacanja u završnici duela.

„Večeras smo imali priliku. Smanjili smo na četiri razlike, ali su oni tada odradili nekoliko sjajnih akcija i stigli do trijumfa“, tvrdi Majk Braun trener Klivlenda.

Zidrunas Ilgauskas, Delonte Vest i Mo Vilijams su zajedno iz igre šutirali samo 13-38. Klivlend je ovogodišnji plej-of počeo sa osam vezanih pobeda, ali su dobili samo jedan meč u poslednja tri. Vilijams je zaradio kopče iznad levog oka, dok je Hauard ušao u problem sa ličnim greškama, pošto je rano dobio svoju petu tehničku grešku u ovom plej-ofu. Igrač automatski stiče suspenziju ukoliko zaradi sedam tehničkih u post-sezoni.

„Nisam ništa rekao Džoiju Krofordu. Odgovor je bio protivničkim igračima. Sudiji nisam ništa rekao. Nisam toliko glup da mu se unesem u lice i kažem mu nešto, zato to činim prema protivnicima“, tvrdi Hauard.

Četvrti meč serije igra se u utorak u Orlandu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: