BAS osvojio šahovski Kup Srbije

Ženska ekipa beogradskog BAS-a osvojila je u Somboru Kup Srbije posle pobede nad ekipom Šahmatni kružok 3:0.

Izvor: B92

Nedelja, 24.05.2009.

00:33

Default images

Pobedu i trofej Beograđankama donele su Nataša Bojković, Anđelija Stojanović i Ljilja Drljević. U drugom meču poslednjeg, petog kola Jugović savladao Somborški ŠK sa 2,5:0,5 poena.

Pobednik Kupa Srbije praktično je rešen je kolo pre kraja, kada je branilac titule i državni šampion Radnički iz Rudovaca, kod Lazarevca, koji je u subotu bio slobodan, igrao nerešeno 1,5:1,5 sa Jugovićem pošto je Irina Čoluškina na prvoj tabli izgubila od Suzane Maksimović.

U međusobnom duelu, u trećem kolu, BAS i Radnički igrali su takođe 1,5:1,5.

Konačna tabela: BAS 10 meč bodova i 10,5 poena, Radnički 8 (9), Jugović 7 (6), Somborski ŠK 2,5 (4), Šahmatni kružok bez meč bodova sa dva osvojena poena.

Muški finalni turnir za Kup Srbije, na kojem učestvuje 14 ekipa, a igra se sedam kola po švajcarskom sistemu, završava se u nedelju u Somboru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: