UEFA pokrenula istragu

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv igrača Čelsija Didijea Drogbe i Žozea Bosingve.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 22.05.2009.

16:41

Default images

Postupak je pokrenut zbog nesportskog ponašanja dvojce fudbalera i vređanja sudije posle eliminacije londonskog kluba u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone. UEFA je istovremeno optužila i Čelsi zbog nedoličnog ponašanja navijača na ’Stramford Bridžu’, jer su tokom meča ubacivali predmete u teren.

Meč se završio rezultatom 1:1, a sudija Ovrebo je nekoliko puta odbio igrače Čelsija koji su tražili penal. Barselona je izjednačujući gol postigla u nadoknadi vremena i na kraju je prošla u finale zbog gola u gostima. U finalu će, 27. maja u Rimu, igrati protiv Mančester junajteda.

"Drogba i Bosingva su optuženi da su prekršili principe sportskog ponašanja i da su svojim komentarima uvredili čast glavnog sudije", kaže se u saopštenju UEFA.

Navodi se da su Fudbalski klub Čelsi, Drogba i Bosingva obavezni da do 29. maja daju izjave vezane za incident, a da će 17. juna Disciplinska mkomisija UEFA razmatrati slučaj i eventualno preduzeti odgovarajuće mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: