Širer: "Verujem u ekipu"

Trener fudbalera Njukasla Alan Širer izjavio je u petak da je uveren da će njegov klub uspeti da izbori opstanak u Premijer ligi.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2009.

16:19

Default images

Fudbaleri Njukasla će u poslednjem kolu engleskog šampionata igrati protiv Aston Vile u Birmingemu i za opstanak u eliti potrebna im je pobeda, ali i trijumf šampiona Mančester junajteda protiv ekipe Hala. Takođe, ’svrake’ će ostati u ligi i ukoliko Sanderlend ne pobedi Čelsi, ali će im ipak biti potrebna pobeda protiv Aston Vile.

Širer, koji je najbolji strelac u istoriji Njukasla i Premijer lige, ekipu je preuzeo u aprili i predvodio na sedam utakmica, a tim je od tada ostvario samo jednu pobedu.

"Svaka utakmica u borbi za opstanak je važna, ali znamo da poslednja nosi odredjenu težinu. Prilično sam uveren da ćemo u Birmingemu uspeti da pružimo našim navijačima razlog da se raduju", rekao je Širer za Skaj sports.

Njukasl je prošle nedelje izgubio od Fulama sa 1:0, a Širer se nada da će njegovi igrači pokušati da zaborave taj meč i pobede Aston Vilu.

"Zatražio sam od mojih igrača da zaborave prošlonedeljni rezultat, iako mislim da smo igrali dobro. Međutim, bez obzira da li smo na tom meču napravili dobre ili loše odluke, sada ne možemo da ih promenimo", rekao je Širer.

Trener Njukasla prizano je da će tokom utakmice pratiti rezultate ostalih ekipa koje se bore za opstanak.

"Pratiću rezultate ostalih utakmica. Moramo da znamo situaciju kako bismo pojačali ritam igre u poslednjih pet ili 10 minuta", dodao je on.

Njukasl zauzima 18. mesto na premijerligaškoj tabeli sa 34 boda i nalazi se u zoni ispadanja. Midlsbro je pretposlednji sa dva boda manje, dok je Vest Bromvič Albion već ispao iz lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: