Del Pjero i Zidan podržavaju Feraru

Kapiten fudbalera Juventusa Alesandro del Pjero i bivši igrač tog kluba Zinedin Zidan pozdravili su imenovanje Ćira Ferare za novog trenera kluba iz Torina.

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2009.

12:34

Default images

Ferara je juče imenovan za trenera Juventusa, umesto Klaudija Ranijerija, koji je dobio otkaz zbog loših rezultata. Ranijeri je u Juventus došao u leto 2007. godine i u prvoj sezoni u torinskom timu osvojio je treće mesto u Seriji A.

"Ti si veliki čovek, Čiro. Bio sam ti kapiten, a sada sam jedan od tvojih igrača. Ponovo ćemo pobeđivati zajedno", preneo je dnevnik ’Gazeta delo Sport’ reči Del Pjera upućene novom treneru.

Zidan, koji je u karijeri pet sezona igrao u dresu Juventusa, sinoć je u Torinu učestvovao na humanitarnom meču, i odmah pošto je čuo novosti čestitao je Ferari.

"Srećan sam zbog Ferare, i nadam se da će uspeti da ostvari pobede u poslednje dve prvenstvene utakmice kako bi ekipa zadržala treće mesto na tabeli", rekao je Zidan.

’Stara dama’ je bila u trci za Skudeto sve do pre mesec dana, ali je zbog serije neočekivano loših rezultata ispala iz trke, što je iskoristio milanski Inter, i osvojio četvrtu uzastopnu šampionsku titulu.

Vraća se Kanavaro

Beta
Odbrambeni fudbaler madridskog Reala Fabio Kanavaro preći će u letnjem prelaznom roku u Juventus, saopšteno je u utorak na zvaničnom sajtu torinskog kluba.

Tridesetpetogodišnjem Kanavaru u julu ističe ugovor sa Realom, u koji je prešao u leto 2006. godine, upravo iz Juventusa, a sa ’starom damom’ je potpisao novi ugovor na godinu dana.

Kapiten italijanske reprezentacije igrao je u dresu Juventusa od 2004. do 2006. godine, i u tom periodu je postigao šest golova na 74 utakmice. Redove višestrukog šampiona Italije napustio je nakon afere sa nameštanjem rezultata prvenstvenih mečeva, posle koje je Juventus izbačen u Seriju B.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: