Safina i Voznijacki u finalu

Prva teniserka sveta Dinara Safina i Dankinja Karolina Voznijacki igraće u finalu WTA turnira u Madridu.

Izvor: B92

Subota, 16.05.2009.

17:57

Default images

Safina je pobedila Švajcarkinju Pati Šnider rezultatom 6:4, 6:2, dok je Voznijacki bila bolja od Ameli Morezmo iz Francuske – 7:6, 6:3. Njih dve do sada se nisu sastajale.

Safina se plasirala u treće finale u nizu – u Štutgartu je izgubila od Kuznjecove, a u Rimu savladala istu teniserku.

U polufinalnom susretu sa Šniderovom, Safina je napravila pet duplih servis grešaka, ali uspela je da slavi posle 1 časa i 15 minuta igre.

"Kada se pobeđuje, umor se uopšte ne oseća. Radujem se finalu, a onda mogu malo da se odmorim pred Rolan Garos", izjavila je Safina.

U duelu Morezmo – Voznijacki Francuskinja je servirala za osvajanje prvog seta, ali se Voznijacki 'izvukla' i potom u taj brejku slavila 7-1. U drugom setu Dankinja je bila koncentrisanija u klučnim poenima – iskoristila je obe brejk prilike, a Morezmo samo jednu od sedam.

Voznijacki, koja je ov sezone osvojila jednu titulu (Ponte Vedra), u ponedeljak će postati prva danska teniserka u istoriji koja je ušla u Top 10.

"Već sam oborila neke državne rekorde i lepo je postaviti još jedan. Želim da postanem 'broj 1' i da osvojim Gren slem turnir, ali idem postepeno. Još je potrebno da poboljšam nekle stvari i videćemo kako će se situacija odvijati", kaže Voznijacki.

Finalni meč na programu je u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: