Felps ponovo pobeđuje

Plivački svet i brojni navijači pozdravili su povratak Majkla Felpsa posle tromesečne suspenzije zbog konzumiranja marihuane.

Izvor: B92

Subota, 16.05.2009.

13:14

Default images

Amerikanac koji su upisao u istoriju sa osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu prošle godine, ali čija trka sa Miloradom Čavićem i dalje izaziva podeljena mišljenja, u petak se prvo kvalifikovao u finale trke na 200 metara slobodno u Šarlotu.

Plivajući u stazi tri u kostimu iz 2004. godine, što je prava retkost, Felps je poveo trku već posle prvih 50 metara i od tog trenutka ostali takmičari jednostavno nisu mogli da uhvate priključak sa njim. U svom prvom finalu još od Pekinga Felps je odplivao deonicu za 1:46.002 minut, i bio ubedljivo prvi ispred sunarodnika Pitera Vanderkeja.
Beta
Samo sat vremena kasnije Felps je plivao i finale na 100 metara leptir stilom u disciplini u kojoj je vlasnik i svetskog rekorda. Felps je u ovoj discisplini imao mnogo teži posao nego u prvoj trci pošto su na okretu na polovini deonice ispred njega bili Novozelanđanin Korni Svajnpul i Amerikanac Tajler MekGil. Ipak, Felps je ubrzao u završnici i pobedio u vremenu od 51.72 sekunde, što je takođe, kao i u prvom finalu, bio rekord mitinga u Šarlotu.

Trener američkog plivača Bob Bauzman izračunao je da je Felps u Severnoj Karolini bio brži u oba kruga za šest desetinki od trke u kojoj je osvojio zlato u Pekingu. Rezultati u Šarlotu iako za mnoge iznenađujući posle svega što je sebi dozvolio Felps skandalom u februaru, ipak jasno pokazuju da je momak iz Mičigena problem sa marihuanom i sve šte su slike u britanskom tabloidu donele, uspeo da ostavi za sebe.

U subotu Felps će plivati i trke na 50metara kraul, 100 metara leđno, a miting u Šarlotu se zatvara trkom na 100 metara slobodno u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: