U-17: Nemačka i Holandija u finalu

Reprezentacije Nemačke i Holandije igraće u finalu 27. prvenstva Evrope za igrače do 17 godina koje se igra u Nemačkoj.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2009.

23:46

Default images

Nemci su u polufinalu bili bolji od Italije 2:0, dok su Holanđani savladali reprezentaciju Švajcarske sa 2:1. Nemačka je ostvarila i četvrtu pobedu na U-17 prvenstvu Evrope golovima u drugom poluvremenu, dok su Holanđani utakmicu rešili u prvih 45 minuta. Poveli su sa 2:0, a Švajcarci su u nastavku uspeli samo da ublaže poraz.

Iako nisu igrali ništa posebno u odnosu na ranije mečeve, mlade nade ‘Elfa’ su ipak uspele ući u finale. Italijani su bili bolji tokom većeg dela meča, ali ulaskom odličnog Floriana Trinksa, Nemačka je posljednjih 15 minuta preuzela kontrolu na terenu, te golovima kapitena Joba u 70. i Macane u 76. minuti došla do pobede i velikog finala.

Holandija do finala EP došla odličnom igrom u prvom poluvremenu. Mlade "lale" su napravile veliku prednost golovima Isufija u 17, i Kastanjosa pet minuta pre pauze i nisu je ispustile do kraja meča. Švajcarci su u drugom delu utakmice zaigrali mnogo bolje ali su uspeli samo da smanje na 2:1. Počasni pogodak postigao je u 53. minutu Kamber.

Rezultati polufinala EP U-17:

Nemačka – Italija 2:0 (0:0)
Jabo 70, Basala-Macana 76
Švajcarska – Holandija 1:2 (0:2)
Kamber 53 - Isufi 17, Kastanjos 40

Finalna utakmica na programu je u u ponedeljak, 18. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: