Potvrđena kazna turniru u Dubaiju

Čelnici WTA Tura odbacili su u petak žalbu organizatora teniskog turnira u Dubaiju.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2009.

15:29

Default images

Turnir u Dubaiju je 20. februara kažnjen sa rekordnih 300.000 dolara, jer su vlasti Ujedinjenih Arapskih Emitrata odbile da izdaju vizu izraelskoj teniserki Šahar Per. Vlasti UAE su Perovoj u februaru, dan pred njen dolazak na turnir koji se igrao za nagradni fond od 2 miliona evra, odbili da izdaju vizu.

Oni su tada saopštili da Izraelka nije dobila vizu iz bezbednosnih razloga, pošto je u to vreme izraelska vojska izvršila vojnu intervenciju u Gazi, a organizatori turnira nisu mogli da joj garantuju bezbednost.

Ženska teniska asocijacija je kaznila organizatore Dubaija duplo više u odnosu na najveću do tada izrečenu kaznu, a tražene su i dodatne garancije kako ne bi doveli u pitanje ostanak tog turnira u kalendaru za 2010. godinu.

Jedna od glavnih stavki koje su tražene od organizatora je garancija da će svi Izraelski teniseri sigurno dobiti vize, minimum 8 nedelja pre starta turnira.

Žalba Organizatora turnira u Dubaiju je razmotrena tokom mastersa u Madridu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: