Straka vraća suspendovane fudbalere

Novi selektor fudbalske reprezentacije Češke František Straka najavio je u sredu mogućnost da u tim vrati igrače koji su nedavno suspendovani zbog nediscipline.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 13.05.2009.

16:14

Default images

Fudbalski savez Češke je prošlog meseca, posle poraza od Slovačke (2:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine, suspendovao Tomasa Ujfalušija, Milana Baroša, Martina Fenina, Vaclava Sverkoša, Mareka Matejovskog i Radoslava Kovača, jer su se navodno provodili s prostitukama u jednom restoranu u Pragu.

"Želim da čujem njihovo mišljenje, da znam da li imaju želju da igraju za reprezentaciju. Nijednom igraču nisu zatvorena vrata nacionalnog tima, a ljudski je praštati", izjavio je Straka.

On je dodao da želi da ponovo aktivira odbrambenog fudbalera Tomaša Repku, koji je 2001. godine završio reprezentativnu karijeru, kao i Pavela Nedveda, koji se povukao pre tri godine.

"Želim Nedveda u timu. Čak i ako ne igra, osoba kao što je on može da stvori pozitivnu atmosferu u ekipi", rekao je Straka.

Straka je u utorak imenovan za novog selektora Češke, umesto Petra Rade, koji je dobio otkaz zbog loših rezultata kvalifikacijama za predstojeći Mundijal.

U kvalifikacijama za prvenstvo sveta Češka sa Slovenijom deli četvrtom mesto u trećoj kvalifikacionoj grupi sa osam bodova iz šest mečeva, iza reprezentacija Severne Irske, Slovačke i Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: