Đanfranko Zola dobio spor sa BBC

Trener engleskog fudbalskog prvoligaša Vest Hema Đanfranko Zola i njegov pomoćnik Stiv Klark dobili su odštetu po tužbi za klevetu protiv televizije BBC.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2009.

16:03

Default images

Visina novčane odštete nije saopštena. Zola i Klark su tužili pomenutu televizijsku kuću zbog toga što je u februaru objavila da će njih dvojica po završetku sezone preći u redove gradskog rivala Čelsija. Zolin i Klarkov advokat Džejms Kvortermajn istakao je da su njegovi klijenti ugovorima vezani za Vest Hem, i da nemaju nameru da napuštaju klub.

"Oni su se uplašili da će ovakva informacija naneti štetu njihovom odnosu sa Vest Hemom i navijačima tog kluba", rekao je Kvortermajn.

On je, takođe, dodao da je BBC priznao da su informacije o Zoli i Klarku bile netačna, kao da će ta kuća, pored odštete, platiti i sve sudske troškove.

Advokat BBC-ja Dejvid Karington izvinio se u ime te kompanije dvojici trenera.

Ekipa Vest Hema, dva kola pre kraja Premijer lige, zauzima deveto mesto na tabeli sa 48 bodova, čak 35 manje od vodećeg Mančester junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: