Tereni za osobe sa invaliditetom

Na Adi Ciganliji počela je izgradnja prvog sportskog-rekreativnog centra za osobe sa invaliditetom

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Sportski centar biće izgrađen na otvorenom, na levoj obali Savskog jezera, i omogućiće osobama sa invaliditetom rekreaciju u nekoliko sportova, među kojima su fudbal, tenis, odbojka i košarka. Kamen temeljac zajedno su položili ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i direktor JP "Ada Cignalija" Zoran Gajić.

"Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je šest miliona dinara za izgradnju sportskog kompleksa, a opština Čukarica i JP 'Ada Ciganlija' obezbediće oko dva i po miliona dinara za izgradnju prilaza terenima", kazala je Samradžić - Marković.

"Srbija je zemlja sporta i osobe koje imaju teškoća ravnopravni su sportisti i članovi društva", istakla je ministarka.

Početku gradnje prisustvovali su stipendisti Fonda za mlade talente i volonteri Narodne kancelarije Predsednika Republike, koji su na taj način svojim sugradjanima sa invaliditetom poslali poruku solidarnsoti.

Prema rečima Gajića, taj kompleks biće prvi sporstko-rekreativni centar za osobe sa invaliditetom u regionu. On je izrazio nadu da će posle njega uslediti izgradnja drugih terena prilagođenih toj nameni.

"Projekat nije značajan zato što je prvi, već zbog toga što predstavlja podršku i pomoć svim osobama sa invaliditetom", istakao je Gajić.

Sportisti sa invaliditetom redovno donose Srbiji medalje sa međunarodnih takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu