Tereni za osobe sa invaliditetom

Na Adi Ciganliji počela je izgradnja prvog sportskog-rekreativnog centra za osobe sa invaliditetom

Izvor: B92, Tanjug Srbija
Podeli

Sportski centar biće izgrađen na otvorenom, na levoj obali Savskog jezera, i omogućiće osobama sa invaliditetom rekreaciju u nekoliko sportova, među kojima su fudbal, tenis, odbojka i košarka. Kamen temeljac zajedno su položili ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i direktor JP "Ada Cignalija" Zoran Gajić.

"Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je šest miliona dinara za izgradnju sportskog kompleksa, a opština Čukarica i JP 'Ada Ciganlija' obezbediće oko dva i po miliona dinara za izgradnju prilaza terenima", kazala je Samradžić - Marković.

"Srbija je zemlja sporta i osobe koje imaju teškoća ravnopravni su sportisti i članovi društva", istakla je ministarka.

Početku gradnje prisustvovali su stipendisti Fonda za mlade talente i volonteri Narodne kancelarije Predsednika Republike, koji su na taj način svojim sugradjanima sa invaliditetom poslali poruku solidarnsoti.

Prema rečima Gajića, taj kompleks biće prvi sporstko-rekreativni centar za osobe sa invaliditetom u regionu. On je izrazio nadu da će posle njega uslediti izgradnja drugih terena prilagođenih toj nameni.

"Projekat nije značajan zato što je prvi, već zbog toga što predstavlja podršku i pomoć svim osobama sa invaliditetom", istakao je Gajić.

Sportisti sa invaliditetom redovno donose Srbiji medalje sa međunarodnih takmičenja.

Sport

Seltik prvi bar 24 časa

Fudbaleri Seltika savladali su Dandi Junajted rezultatom 2:1 u 36. kolu škotske Premijer lige i bar na 24 časa preuzeli prvu poziciju od Rendžersa.

Fudbal utorak 12.05. 23:28 Komentara: 2
strana 1 od 3 idi na stranu