Janevski: "Sevojno je prošlost"

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju u subotu Hajduk iz Kule u okviru 30. kola Jelen Super lige Srbije.

Izvor: B92

Petak, 08.05.2009.

16:38

Default images

Trener Čedomir Janevski podsetio je da je priprema za meč sa Hajdukom protekla u nenormalnim uslovima zbog debakla u Sevojnu i kompletnoj situaciji u klubu, ali dodao da igrači moraju da ostanu mirni i da se skoncentrišu na obaveze u završnici sezone.

Učinićemo sve da ekipu mobilišemo i pokušamo je usmeriti ka dobroj igri i povoljnom rezultatu. Svi smo svesni svojih profesionalih obaveza, igrači i stručni štab moraju biti mirni i skoncentrisani samo na utakmicu. Zadatak je osvajanje tri boda i borba za treće mesto”, rekao je Janevski na konferenciji za novinare na stadionu Crvene zvezde.

Mogućnost odlaska Janevskog najavljena je još pre debakl u polufinalu Kupa, a makedonski stručnjak preživeo je i taj neuspeh posle ocene rukovodstva kluba da bi smena trenera mogla da ima još gore posledice po ekipu. Janevski nije želeo da komentariše pozive da podnese ostavku, izjavivši da razmišlja isključivo o meču sa Hajdukom, ali da će sledeće nedelje biti na raspolaganju novinarima za odgovore na sva njihova pitanja.

Ono što se dogodilo u Sevojnu, jeste neuspeh, ali moramo se okrenuti obavezama koje su pred nama i pokušati da zbijemo redove, pogotovo jer nam je Hajduk ostao dužnik od zimus, kada smo na našem stadionu pretrpeli neočekivan i bolan poraz".

Janevski protiv Hajduka neće moći da računa na Džefa Silvu, Fereiru, Tričkovskog i Blažića, koji su povređeni, probleme ima i Šišić, a pod znakom pitanja je i Ninkov.

Crvena zvezda u 30. kolo ulazi sa treće pozicije, sa 49 bodova, 4 manje od drugoplasirane Vojvodine i 4 više od četvrtoplasiranog Javora. Hajduk je na 6. mestu sa 34 boda.

Meč Crvena zvezda – Hajduk na programu je u subotu, od 18.30h, uz direktan TV prenos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: