Esad Hasanović 15. u drugoj etapi

Reprezentativac Srbije Esad Hasanović osvojio je 15. mesto u drugoj etapi biciklističke trke "Điro Venecija - Friulija - Đulija".

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2009.

19:17

Default images

Hasanović je za pobednikom zaostao 51 sekundu, a sada je 17. u generalnom plasmanu. "Hasanović je vozio junački po brdima u okolini Tolmeca. Pratio je svaki beg, ali je možda taktički pogrešio kada je u završnici etape pobegao nešto ranije nego što smo planirali i ostavio rivalima vremena da ga uhvate do cilja", rekao je selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić.

Do poslednjeg uspona Hasanovića je pratio Nebojša Jovanović, ali je on ostao bez daha na brdu i nije uspeo da održi priključak sa grupom. Na kraju je zauzeo 41. mesto sa 3,37 minuta slabijom vremenom od pobednika Australijanca Ričarda Portea, koji je zabeležio vreme od 3:28,51 časova. Drugi je bio Jegor Siljin iz Rusije, a treći Slovak Peter Sagan.

Porte je stigao na cilj solo sa 13 sekundi boljim vremenom od Rusa Egora Silina i sa 42 sekunde prednosti u odnosu na sjajnog mladog Slovaka Petera Sagana.

Od reprezentativaca Srbije kroz cilj su još prošli Predrag Prokić kao 70. i Žolt Der, koji je bio 101. Zbog defekta je odustao Milanko Petrović.

Druga etapa vožena je od Forgorije nel Friuli do Pjano d`Arta u dužini od 138 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: