SP: SAD i Rusija u polufinalu

Prvi polufinalni par na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu čine selekcije Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2009.

23:40

Default images

Rusi su u četvrtfinalu bili bolji od tima Belorusije, teže nego što se očekivalo, rezultatom 4:3 (0:0, 3:3, 1:0), a Amerikanci su savladali Finsku, 3:2 (0:0, 3:2, 0:0). U četvrtak su na programu dva preostala četvrtfinalna duela, sastaju se Kanada i Letonija, odnosno Švedska i Češka.

Prva trećina duela Rusija – Belorusija završena je bez golova, burnih drugih dvadset minuta igre nisu doneli odluku, a gol Ilje Kovalčuka u 8. minutu poslednje deonice doveo je Ruse, branioce titule, do polufinala.

U drugom periodu igre poveli su Belorusi, golom Kolcova, dva minuta kasnije izjednačio je Proškin, da bi za samo tri i po minuta bila postignuta još tri gola. Antonjenko je doneo novo vođstvo Belorusima, Atjušov i Frolov prvu prednost Rusima. U poslednjem minutu Salej je izjednačio.

Posle gola Kovalčuka igralo se brzo i sa dosta duela, golova nije bilo.

I drugi četvrtfinalni susret otvoren je trećinom bez pogodaka.

U drugom periodu Finci su rano poveli golom Kapanena ali su Amerikanci izjednačili u situaciji kada su imali dva čoveka više na ledu, a onda u igri 'pet na pet' postigli još dva gola za veliku prednost pet minuta pre kraja druge trećine. Strelci su bili Braun u 31, Oši u 33. i Suter u 35. minutu.

Hivonen je uspeo da vrati Fince u život pogotkom u 38. minutu, ali je i poslednji period igre završen bez pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: