Đoković u četvrtfinalu posle 3 seta

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beogradu pošto je u sredu savladao Janka Tipsarevića sa 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:0.

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2009.

22:29

Default images

Treći reket sveta je trijumfovao posle nešto više od dva sata igre. Đoković, ujedno i organizator "Srbija Opena" , u narednom kolu igraće sa još jednim sunarodnikom Viktorom Troickim, koji je, takođe u sredu, u dva seta pobedio 97. igrača sveta Španca Marsela Granoljersa.

Jedini dosadašnji duel dvojice najboljih srpskih tenisera pripao je Troickom, koji je Đokovića pobedio 2007. godine na turniru u Umagu sa 2:1 u setovima.

Đoković je odlično počeo meč, i već u prvom setu uspeo čak tri puta da oduzme servis Tipsareviću. Srpski broj jedan je, u jednom trenutku, vodio sa 5:1 u gemovima, ali je Tipsarević u narenom gemu uspeo da oduzme servis protivniku, i smanji na 5:2.

Međutim, Novak je ostao skoncentrisan, i uzvratio istom merom, pa je trećim brejkom u ovom delu igre rešio pitanje pobednika u prvom setu.

Tokom drugog seta igralo se u glavnom izjednačeno, i oba tenisera su uspevala da sačuvaju svoje servise, sve do sedmog gema, kada je Tipsarević uspeo da oduzme servis prvom nosiocu na turniru, što mu je bilo sasvim dovoljno da osvoji drugi set, i izjednači na 1:1.

Đoković, ipak, nije dozvolio iznenađenje, odigravši u odlućujućim trenucima najbolje, ne dozvolivši protivniku da osvoji ni jedan gem u tom delu igre.

Nagradni fond "Srbija Opena" je 450.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: