Gazda Vest Hema dužan 330 miliona

Predsednik engleskog fudbalskog premijerligaša Vest Hema, Islanđanin Bjorgolfur Gudmundson priznao je da se nalazi u velikim finansijskim problemima.

Izvor: B92, Goal

Sreda, 06.05.2009.

22:16

Default images

On je u sredu priznao da njegova trenutna dugovanja iznose oko 301 milion funti, odnosno negde oko 330 miliona evra, i da bi mogao da ostane i bez svoje kuće u Rejkjaviku. "Situacija je veoma loša i mogu da izgubim sve što imam. Moja dugovanja ugrožavaju svu moju imovinu, i sam se pitam šta da radim. Priznajem da sam po malo izgubljen", izjavio je Gudmundson.

On je dodao i da trenutno ne zna šta će biti sa njegovom preostalom imovinom.

"Nisam siguran šta ću moći da zadržim u svom posedu", rekao je predsednik Vest Hema.

Gudmundson je 2006. godine kupio Vest Hem za oko 95 miliona, i od tada je u klub uložio dodatnih 33 miliona evra.

Uprkos velikoj finansijskoj krizi u kojoj se nalazi Vest Hem u klubu se nadaju da će uspeti da ispune sve zahteve kako bi dobili UEFA licencu, i da će prikupiti svu potrebnu dokumentaciju, koju treba da predaju Premijer ligi i Fudbalskoj asocijaciji Engleske do 31. maja kada ističe rok. U protivnom, klub iz Londona, bi izgubio mogućnost da nastupi sledeće sezone u Evropskoj ligi, takmičenju koje će zameniti UEFA kup.

Vest Hem u prvenstvu Engleske igra veoma dobro i trenutno, posle 35 odigranih kola, zauzima sedmo mesto na tabeli sa 48 osvojenih bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: