Crvena zvezda - FMP (19.30h)

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u sredu FMP iz Železnika (19.30h), u trećem meču polufinala plej-ofa Košarkaške lige Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2009.

23:30

Default images

Ekipa Svetislava Pešića nalazi se nadomak plasmana u finale pošto je u prva dva meča slavila. U prvoj utakmici u Pioniru bilo je 72:69, a u drugoj u Železniku 72:54 za ’crveno-bele“. Trener Zvezde Svetislav Pešić rekao je da njegov tim treba da iskoristi momentum i plasira se u finale već posle tri meča.

„Trebamo da iskoristimo dobar osećaj u trećoj utakmici, da pobedimo i istovremeno napredujemo. U drugom meču igrali smo na željenom nivou, pre svega u odbrani. Prikazali smo defanzivu kakvu je neophodno da imamo ako želimo da nam ekipa i igrači napreduju. I potred toga što je FMP igrao bez Labovića, njihovog najvažnijeg igrača, mislim da smo odigrali dobru utakmicu“, rekao je Pešić.

Zvezdin trener se osvrnuo i na loš start drugog dela na meču u Železniku.

„To su dečije bolesti od kojih boluju verovatno svi igrači koji nemaju dovoljno sportskog vaspitanja i koji nisu naučili da nose odgovornost.“

Sa druge strane, prvi trener FMP-a Milovan Stepandić smatra da je njegov tim priliku propustio u prvoj utakmici u Pioniru. Stepandić je dodao da FMP dolazi u Pionir da popravi utisak.

„Pokušaćemo da povratimo ekipu, daćemo sve od sebe. Sigurno da će ubedljiv poraz ostaviti traga, ali mislim da je više traga ostavio onaj prvi, iz Pionira. Naši mladi igrači su to teško podneli.

Ali, u trećoj utakmici osim dobrog utiska i borbenosti, mi nemamo nikakvu drugu obavezu. Uvek moramo da izgaramo na terenu, pa ko nas pošteno pobedi, kao Crvena zvezda u drugom meču, moramo da mu pružimo ruku. Sigurno da je Zvezda veći favorit u trećoj nego što je bila u prve dve utakmice“, rekao je Stepandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: