Stojiljković odredio sastav za SK

Selektor streljačke reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković odredio je takmičare koji če učestvovati na predstojećim Svetskim kupovima.

Izvor: B92

Utorak, 05.05.2009.

12:51

Default images

Prvi od preostala dva Svetska kupa biće održan u Minhenu od 12. do 21. maja, a drugi u Milanu od 21. do 29. maja. U disciplini gađanja puškom, Srbija će imati ukupno sedam takmičara, dok će se u disciplini pištolj nadmetati šest srpskih reprezentativaca.

Puškom će gađati Stevan Pletikosić, Nemanja Mirosavljev, Dragan Marković i Milenko Sebić u muškoj, dok će se u ženkoj konkurenciji takmičiti Andrea Arsović, Lidija Mihajlović i Ivana Maksimović, koja će se posle takmičenja u Milanu vratiti u Beograd, zbog polaganja mature.

U gađanju pištoljem u Minhenu i Milanu Srbiju će predstavljati Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Aleksandra Ristović, Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić.

U stručnom štabu su, uz selektora Stojiljkovića, i Ivan Kvasnevski i Goran Maksimović.

"Na prva dva Svetska kupa u Čangvonu u Koreji i u Pekingu, bilo je dobrih plasmana, a nadam se boljim rezultatima u Minhenu i Milanu, pogotovo na odličnom olimpijskom strelištu u glavnom gradu Bavarske, na kome će se 2010. održati prvenstvo sveta", istakao je Zoran Stojiljković.

Stojiljković je dodao da je glavni cilj sezone prvenstvo Evrope malokalibarskim oružjem u Osijeku od 13. do 26.jula.

Na prva dva Svetska kupa u Aziji, srpski strelci osvojili su jednu bronzanu medalju i učestvovali u ukupno tri finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: