Partizan predstavio novi projekat

Fudbalski klub Partizan predstavio je u ponedeljak projekat omladinskih kampova škole fudbala 'crno-belih'.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2009.

15:58

Default images

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor rekao je da je cilj organizovanja kampova omladinske škole fudbala da znanje i iskustvo u radu sa mladim fudbalerima bude dostupno dečacima koji žele da se ozbiljnije bave tim sportom. Kampovi će raditi na Zlatiboru (od 20. juna), Jahorini (12. jul) i u Mariboru (18. jul) i treninzi će trajati sedam dana.

"Partizanova škola fudbala je među najuspešnijima u Evropi i po rezultatima i po broju kvalitetnih fudbalera iz omladinske škole. Osnovna ideja je da znanje i iskustvo u radu sa mladima na ovaj način učinimo dostupnim dečacima koji ozbiljnije žele da se bave fudbalom", rekao je Grubor na konferenciji za novinare.

Grubor je naglasio da "crno-beli" ne pokreću ovaj projekat zbog zarade, već da bi se pomoglo omladinskoj školi Partizana, ali i domaćem sportu.

"Broj registrovanih igrača u omladinskoj školi je ograničen, ali ćemo mladim fudbalerima pružiti priliku da rade po tom programu. Pretpostavljam da će neko od učesnika kampova jednog dana zaigrati za Partizan. Ne radimo ovo zbog zarade", rekao je on.
www.partizan.rs
Direktor Partizanove omladinske škole Nedeljko Kostić rekao je da je bio iznenađen odzivom dečaka u prvoj ovakvoj akciji koju su "crno-beli" organizovali početkom godine u Crnoj Gori.

"Partizan je prvi među fudbalskim klubovima počeo organizaciju kampova. Posle akcije u Crnoj Gori rejting kluba se popeo na viši nivo. Kada sam video koliko je interesovanje vladalo za upis promenio sam mišljenje o kampovima. Ovakvim akcijama želimo da okupimo mlade fudbalere, ali i buduće Partizanovce", rekao je Kostić.

Cena boravka u kampu je 350 evra u dinarskoj protivvrednosti, a Kostić je rekao "crno-beli" neće zaraditi posle ove akcije, kao i da Partizan pokušava da nađe način da se cena smanji.

Takođe, postoji mogućnost da kampovi rade u više smena, ukoliko interesovanje za upis bude veliko.

Saopšteno je i da će Ministatstvo omladine i sporta Republike Srpske finansirati odlazak u kampove 15 dečaka sa Kosova i Metohije.

Promoteri kampa su fudbaleri Partizana koji su prošli kompletnu selekciju omladinske škole "crno-belih" Ivan Obradović, Adem Ljajić, Srđa Knežević, Marko Jovanović i Nemanja Tomić, a u rad sa decom biće uključen i bivši igrač Partizana Saša Ćurčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: