Musli MVP, Miljenović u petorci

Košarkaš FMP-a Dejan Musli proglašen je za najboljeg igrača završnog turnira Nike IJT, nezvaničnog klupskog šampionata Evrope za juniore.

Izvor: B92

Nedelja, 03.05.2009.

21:24

Default images

Klub iz Železnika odbranio je u Berlinu titulu šampiona Evrope ubedljivom pobedom nad Lietuvos Ritasom, a pre toga savladao je berlinsku Albu, Unikahu iz Malage i Montepaski iz Sijene. Musli, koji je bio MVP i na prethodnom finalnom turniru, u proseku je imao indeks 32, sa 22 poena, 14 skokova (5 u napadu) i dve blokade po meču, a najbolji je bio u finalu – 31p, 11s, 3bl.

Mladić rođen na jugu Srbije, u Prizrenu, nagradu je dobio u poluvremenu finalne utakmice Evrolige između moskovskog CSKA i Panatinaikosa.

Odmah posle Muslija trofej je dodeljen i njegovom klubu, kao ponovo najboljem na kontinentu u konkurenciji košarakaša do 18 godina.

U idealnu petorku izabran je i Nenad Miljenović, kojem su u finalu nedostajala dva skoka za tripl-dabl, a tim dopunjavaju Jonas Valančiunis i Augustas Pečiukevicius iz Ritasa i Tomazo Ingroso iz Sijene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: