Pašanski u 3. kolu kvalifikacija

Srpski teniser Boris Pašanski plasirao se u poslednje kolo kvalifikacija ATP turnira u Beogradu.

Izvor: B92

Nedelja, 03.05.2009.

16:35

Default images

On je u nedelju u drugom kolu pobedio Kamila Čapkovića iz Slovačke rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2. Meč protiv dvadesettrogodišnjeg 270. igrača sveta Pašanski je odigrao veoma dobro, kontrolišući igru u potpunosti, od prvog do poslednjeg gema, pa bi, ukoliko ponovi ovakvu igru u poslednjem kolu kvalifikacija, bio blizu ulaska u glavni žreb ’Srbija Opena’.

Pašanski će u trećem kolu igrati protiv uspešnijeg iz duela između, trećeg nosioca u kvalifikacjama, Italijana Flavia Ćipole i Rusa Pavela Čehova.

Drugi srpski teniser u drugoj rundi, Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo kvalifikacija, pošto je poražen od drugog nosioca Španca Santijaga Venture rezultatom 7:5, 7:5.
U duel protiv 116. igrača sveta osamnaestogodišnji godišnji Lajović je ušao veoma hrabro, bez obzira na činjenicu da na ATP listi zauzima tek 989. mesto, pa ni jednog tenutka nije imao podređenu ulogu u meču.

Međutim, u završnicama setova, do izražaja je ipak došlo iskustvo deset godina starijeg Španca, koji je uspeo da osvoji najvažnije poene, i da tako uđe u poslednje kolo kvalifikacija.

Ostali mečevi drugog kola kvalifikacija:
Krivoj (Rumunija) – Balaš (Mađarska) 6:4, 6:4,
Lisnar (Monako) – Gregorc (Slovenija) 4:6, 7:5, 6:4,
Ćipola (Italija) – Čehov (Rusija) 6:4, 4:6, 6:2,
Kubot (Poljska) – Rubnov (Rusija) 6:4, 6:4,
Hrbati (Slovačka) – Škugor (Slovačka) 6:3,3:6, 7:5,
Veić (Hrvatska) – Zovko (Hrvatska) pobeda Veića bez borbe.

Parovi trećeg kola su: Krivoj – Veić, Ventura – Lisnar, Pašanski – Ćipola i Hrbati – Kubot. Pobednici ovih mečeva kvalifikovaće se u glavni žreb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: