Seltiksi 'preživeli' Bulse

Košarkaši Bostona pobedili su Čikago 109:99 (23:27, 29:11, 26:33, 31:28) u sedmoj utakmici prve runde plej-ofa NBA lige i skorom 4:3 u seriji prošli dalje.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 03.05.2009.

05:37

Default images

U poslednjoj utakmici serije, koja je donela nešto manje uzbuđenja nego prethodnih šest, Seltiksi su do pobede stigli nakon sjajne serije od 16:2 u drugoj četvrtini kada su preokrenuli prednost Čikaga i poveli sa 14 poena razlike. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rej Alen sa 23 poena, a Pol Pirs je ubacio 20. Kod Bulsa dominirao je Ben Gordon sa 33 poena.

Čikago je sjajno otvorio utakmicu u ‘TD Benknort Gardenu’ i nakon prva četiri minuta igre vodio sa 13:6, najviše zahvaljujući sjajnom Benu Gordonu koji je ubacio osam poena. Ali, aktuelni šampion se brzo vratio trojkom i poenima sa slobodnih bacanja Reja Alena (13:11).

Bulsi ponovo prave mini seriju za sedam poena prednosti (18:11) ali nakon serije promašaja obe ekipe Pol Pirs ubacuje trojku za Seltikse i uz polaganje Alena Boston ponovo dolazi na -2 (18:16), tri i po minuta pre kraja prvog perioda. Prva četvrtina završena je prednošću Čikaga 27:23 posle nekoliko promašaja obe ekipe, pogotovo Bostona koji je u prvom periodu iz reketa imao veoma slab učinak (3/12), ali je šut sa distance zadržao Seltikse u igri.

I drugi period Čikago otvara poenima Bena Gordona ali centar Bostona Brajan Skalabrini postiže drugu trojku na meču i vraća na šest poena zaostatka. Boston je posle slabog starta preuzeo kontrolu igre i zahvaljujući odlicnoj odbrani i promašajima Bulsa stigao do izjednačenja (36:36) polovinom druge četvrtine. Taj period meča na klupi je proveo Ben Gordon koji je do tada ubacio 17 poena.
FoNet
Trener Bostona Dok Rivers iskoristio je tajm-aut i potpuno preokrenuo tok igre jer su nakon pauze Seltiksi napravili seriju 16-2 (dve trojke Edija Hausa) do kraja četvrtine i otišli na poluvreme sa visokom prednošću, 52:38.

Prvo poluvreme u Seltiksima obeležili su Pol Pirs sa 11 (4/10 iz igre), Rej Alen sa devet i Kendrik Perkins sa osam poena ali centar Bostona je zabeležio i osam skokova, dok je Radžon Rondo imao samo dva poena ali i pet asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade. Seltiksi su značajno popravili i igru u reketu (20 poena) ali je presudila odbrana koja je počela da liči na onu od prošle sezone. Kod Bulsa Gordon je stao na 17 poena, a Joakim Noa je uhvatio osam lopti i zabeležio dve blokade, međutim, nije uspeo da postigne koš.

Poslednje poluvreme ove plej-of serije počelo je u nešto sporijem ritmu sa promenljivom igrom u napadu oba tibpoena Derika Rouza i pet Glena Dejvisa za 62:51 posle četiri minute igre. Nijedna ekipa nije uspevala da napravi vevu seriju ali su Bulsi na tri i po minuta pre kraja poenima Gordona, Rouza i Milera uspeli da smanje na sedam poena zaostatka (69:62). Boston je ponovo, ali samo na kratko, preko nešto bolje igre u odbrani i sjajnih asistencija Ronda u napadu ponovo došao do dvocifrene prednosti (78:66), ali Čikago opet pravi mini seriju i trojkom Gordona 13 sekundi pre kraja četvrtine vraća razliku na sedam poena (78:71).

Poslednju deonicu sjajno je otvorio Kirk Hajnrih i sa šest poena doveo Bulse na samo četiri poena zaostatka, ali je Edi Haus svojom trećom trojkom ponovo vratio Seltikse na +7 ali i zaradio tehničku grešku zbog provociranja klupe Čikago Bulsa. Nastavljeno je u istom ritmu. Čikago uspevao da smanji na četiri-pet poena zaostatka, u jednom trenutku i na tri (89:86) ali je Boston ipak čuvao prednost stečenu polovinom druge četvrtine.
FoNet
U finišu utakmice Boston je odigrao mirno. Kontrolisao je spoljni šut Čikaga, a u napadu postizao relativno lake poene koristeći i veliki broj faulova koji su pravili igrači Čikaga, omogućivši im poene sa penala.

U poslednji minut ušlo se pri rezultatu 100:95 za Boston. Pirs je promašio u poslednjem sekundu napada skok-šut ali je Čikago u polukontri slabo odigrao pa je na kraju Noa napravio svoju šestu ličnu grešku i omogućio Pirsu da ubaci dva poena sa slobodnih bacanja. Miler je zakucao u sledećem napadu ali u odbrani faulirao Reja Alena za dodatno slobodno koje je Rej Rej pogodio. Poentirao je i Hajnrih, Rondo pogrešio pri dodavanju, a Gordon uzvratio trojkom za 105:99. Čikago nije uspeo da u poslednjih 25 sekundi preko brzog faula i šuta za tri poena dođe do produžetka ili pobede pa su Seltiksi slavili sa 109:99 i ukupnim skorom u seriji 4:3 prošli u narednu rundu gde ih čeka Orlando Medžik.

Pored Alena (23p, 7sk, 3as) i Pirsa (20p, 9sk, 4as) u timu Bostona istakli su se Edi Haus sa 16 poena (4/4 za tri), Glen Dejvis sa 15 i Kendrik Perkins koji je i pored velikih problema sa ličnim greškama meč završio sa ‘dabl-dabl’ učinkom od 14 poena i 13 skokova. Najbolji igrač ove serije Radžon Rondo, koji je na sedam utakmica protiv Čikaga prosečno beležio 19,4 poena, 11,6 asistencija i 9,3 skoka, u ovom meču je ubacio sedam poena ali je imao I 11 asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte.

Kod Čikaga najbliži Gordonu (33p, 7/23 za dva, 15/15 slobodna) bio je Derik Rouz sa 18 poena, Hajnrih je ubacio 16, a Joakim Noa pored sedam poena sakupio i 15 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: