Trojke Tripkovića za ključni brejk

Košarkaši Partizana pobedili su Hemofarm u Vršcu rezultatom 79:73 u polufinalu plej-ofa Superlige i sada vode 2-0 u pobedama.

Izvor: B92

Subota, 02.05.2009.

19:39

Default images

Meč je odlučio Uroš Tripković sa dve uzastopne trojke na dva minuta do kraja. On je bio i najefikasniji sa 17 poena, Petar Božić ubacio je 15 poena, Jan Veseli 12, dok je Stifon Lazme imao 10 poena i 12 skokova (indeks 21). Najbolji u Hemofarmu bio je Nabojša Joksimović sa 15 poena, a Bojan Krstović dao je 14. Treći meč na programu je u utorak u "Pioniru".

U prvom poluvremenu rivali su se smenjivale u vođstvu, ali nijedna ekipa nije stekla osetniju prednost. Marjanović je bio naročito raspoložen za igru kod Hemofarma sa 11 poena, a gostujući tim ravnomerno je rasporedio poene.

Vrščani su početkom drugog poluvremena poveli 45:41, ali je tada ekipa Duška Vujoševića napravila seriju 13-0. U tim trenucima blistao je kapiten Božić, koji je ubacio tri trojke, a nedugo zatim i još jednu za +8 'crno-belih' (57:49).

Partizan je imao i devet poena viška, ali 'farmaceuti' su potom zaigrali nešto bolje u odbrani i serijom 10-2 čak su preuzeli i vođstvo – 69:68 (dve trojke Božovića).

Tada se razigrao Lazme, pogodio je tri od četiri penala, ukrao 'živu' loptu Božoviću i zabeležio atraktivnu rampu.

U poslednja dva minuta ušlo se sa nerešenim rezultatom – 71:71. Tada Tripković koristi dve otvorene pozicije za tri poena (loše postavljena odbrana Hemofarma i dobar povratni pas Tepića) i dovodi svoj tim na korak od finala plej-ofa.

Partizan je tako i peti put ove sezone savladao Hemofarm, a treći meč igra se u utorak u dvorani "Pionir".

Trener Partizana Duško Vujošević smatra da je efekat viskogo poraza iz prvog meča bio primetan u igri Vrščana.

"Rezultat iz Beograda je jedino kod Marjanovića probudio inat, a on je večeras pokazao svoj potencijal. Mi smo večeras imali malo raspoloženih igrača za igru, a svega šest skokova u napadu, i u tim uslovima teško je dobiti utakmicu", rekao je Vujošević i dodao da je njegov tim blizu plasmana u finale:

"Hemofarm ima svoj kvalitet, a motiv da nam se revanširaju desio se kada su ušli u 'rezultatsku klackalicu' i tako pobedili strah od Partizana. Za nas je važna ova pobeda, blizu smo ukupne pobede od 3:0 i kratke serije koja će ostaviti dovoljno vremena za oporavak i pripremu za finale".

Trener Hemofarma Stevan Karadžić rekao je da je njegova ekipa odigrala mnogo bolje nego u prvom meču u Beogradu, ali da to nije bilo dovoljno za trijumf.

"Ostavljali smo 'otvorene' Uroša Tripkovića i Petra Božića koji su u drugom poluvremenu imali šut za tri poena 14-8, što je izuzetan procenat. Dali smo sve od sebe, nedostaju nam iskustvo i bolja rešenja u odbrani, što je Partizan kaznio. Čestitam 'crno-belima' na pobedi", izjavio je Karadžić.

Hemofarm: Pavković 7, Despotović, Joksimović 15, Božović 9, Marković 2, Savović 2, Krstović 14, Mačvan 7, Petrović, Borisov 4, Marjanović 11, Bader 2
Partizan: Tepić 8, Riznić, Milošević, Rašić 6, Tripković 17, Veličković 4, Lazmi 10, Aleksić, Vitkovac, Božić 15, Veseli 12, Vraneš 7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: