JSL:Borba za drugo mesto i opstanak

Utakmicama 29. kola nastavlja se takmičenje u Jelen Super ligi, a pošto je Partizan odbranio titulu, zanimljiva će biti borba za drugo mesto i opstanak.

Izvor: B92

Petak, 01.05.2009.

11:50

Default images

Šampiona Partizan gostuje Hajduku u Kuli, a drugoplasirana Vojvodina u subotu gostuje ekipi Borca iz Čačka i timu iz Novog Sada potrebna je pobeda kako bi sigurno zadržao dva boda prednosti nad Crvenom zvezdom. Ekipa Crvene zvezde u ovom kolu gostuje OFK Beogradu na Karaburmi, a "crveno-beli" su nedavno ostali bez kompletne uprave koja je podnela ostavku.

Vojvodina je u prošlom kolu na svom terenu odigrala bez golova sa Javorom, dok je Borac poražen na Marakani od Crvene zvezde sa 2:0. Poslednji prvenstveni duel Borca i Vojvodine završen je bez pobednika (1:1).

Uprkos problemima u klubu, izabranici Čedomira Janevskog najavili su da će im glavni cilj biti osvajanje drugog mesta i Lav kupa Srbije. "Crveno-beli" su početkom prolećnog dela šampionata gostovali na Karaburmi i tada su osvojili bod (2:2).

Ekipi OFK Beograda u sutrašnjoj utakmici potreban je dobar rezultat zbog borbe za opstanak u ligi. "Romantičari" su u poslednjem prvenstvenom meču poraženi od Partizana sa 4:1, što im je bila šesta uzastopna utakmica bez pobede u Jelen Super ligi.

Fudbaleri Partizana u 29. kolu gostuju kulskom Hajduku, a trener Slaviša Jokanović neće moći da računa na napadača Lamina Dijaru, koji je kažnjen sa dva meča neigranja zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Borcem u Čačku.

Hajduk zauzima peto mesto na tabeli, ali je u prošlom kolu izgubio od Čukaričkog sa 2:0 i propustio priliku da definitivno osigura status superligaša. U poslednjem duelu sa Partizanom, koji je odigran početkom prolećnog dela prvenstva, Hajduk je izgubio sa 3:0.

Fudbaleri četvrtoplasiranog Javora trebalo bi u Ivanjici da imaju lak posao, pošto im u goste dolazi Banat, poslednja ekipa na tabeli.

Javor još uvek ima šansu da prestigne Crvenu zvezdu u borbi za treće mesto, dok su Banatu preko potrebni bodovi kako bi se pomerio sa dna.

Važan meč u borbi za opstanaka odigraće Jagodina i Čukarički. Jagodinci imaju bod više od ekipe sa Banovog Brda, ali nijedna od dve ekipe još nije izborila opstanak.

Fudbaleri Rada, osme ekipe na tabeli, dočekaće kruševački Napredak, koji je u prolećnom delu šampionata, uz šampiona Partizan, osvojio najviše bodova.

Rad je u prošlom kolu odigrao bez golova sa Banatom, dok je Napredak na svom terenu savladao Jagodinu sa 1:0.

Četiri utakmice 29. kola igraju se u subotu od 17 sati, dok se u nedelju od 16.30 sastaju Rad - Napredak, a od 17 igraju Hajduk - Partizan.

Jelen Super liga, 29. kolo, subota 2. maj:
Javor - Banat (17h)
Borac - Vojvodina
OFK Beograd - Crvena zvezda
Jagodina - Čukarički

nedelja 3. maj:
Hajduk - Partizan (17h)
Rad - Napredak (16:30h)

1. Partizan 68
2. Vojvodina 50
3. Crvena zvezda 48
4. Javor Habitfarm 44
5. Hajduk 34
6. Borac 33
7. Napredak 33
8. Rad 32
9. Jagodina 31
10. Čukarički Stankom 30
11. OFK Begrad 28
12. Banat 26


Lista strelaca:
1. Lamin Diara (Partizan) 18
2. Nenad Milijaš (Crvena zvezda) 12
3. Nikola Simić (Javor) 10
4. Dragan Mrđa (Vojvodina) 9
5. Almami Da Silva Moreira (Partizan) 8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: