Pešić: "Pružićemo maksimum"

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je da će njegova ekipa pružiti maksimum kako bi ostvarila pobedu u prvoj polufinalnoj utakmici plejofa.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 29.04.2009.

14:28

Default images

Košarkaši Crvene zvezde u petak, 1. maja od 20 sati igraju protiv FMP Železnika, prvu utakmicu polufinala plejofa Super lige Srbije. U plejof su se plasirale po dve prvoplasirane ekipe iz grupe A i B. Polufinalna serija plejofa počinje u četvrtak duelom Partizana i Hemofarma u hali Pionir.

U polufinalu se sastaju prvoplasirana ekipa iz Grupe A (Partizan) protiv drugoplasirane iz grupe B (Hemofarm), odnosono prvoplasirani iz grupe B (Crvena zvezda) i drugopslasirani iz grupe A (FMP Železnik). Mečevi se igraju naizmenično svakoga dana, a u finale će se plasirati ekipa koja prva zabeleži tri pobede.

"FMP je kvalitetna, mlada ekipa koja je imala uspone i padove tokom sezone. Pobede kada se niko ne nada, ali isto tako neočekivano izgube. To su zakonitosti stvaranja velikog tima, a ni mi nismo na to imuni. Obećavam da ćemo pružiti maksimum kako bismo trijumfovali na prvoj polufinalnoj utakmici", rekao je Pešić.

Pešić je rekao da je očekivao da se baš te četiri ekipe plasiraju u polufinale, i dodao da su svi timovi koji su učestvovali u Super ligi pokazali kvalitet.

"Mislim da će domaća liga i plejof svake godine biti sve kvalitetnija i zanimljivija. Možda će se vratiti iskusni igrači koji su karijere napravili u inostranstvu i tako pojačati srpsku ligu", dodao je on.

Trener Zvezde je rekao i da takmičenje u plejofu mora biti regularno, i dodao da je zadovoljan što će se utakmice igrati svakoga dana.

"Motiv svakog igrača je da osvoji titulu prvaka. Važno je da takmičenje ostane regularno uz tenzije koje nosi plejof. Doneta je dobra odluka da se utakmice igraju svakoga dana, da se ne bi desilo da Partizan i Zvezda igraju istog dana u hali Pionir", rekao je on.

Utakmicu protiv FMP-a će zbog povrede propustiti Lorens Roberts, dok je nastup Mirka Kovača još uvekneizvestan. Druga utakmica između Zvezde i FMP-a igra se 3. maja u Železniku, dok se naredni, treći, meč igra u sredu, 6. maja, opet, u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: