Tvente bi da zadrži Rajkovića

Holandski Tvente želi da i sledeće sezone zadrži mladog i olimpijskog reprezentativca Srbije Slobodana Rajkovića.

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2009.

04:33

Default images

Rajković je dobar deo sezone proveo pod suspenzijom zbog incidenta na Olimpijskim igrama u Kini, ali je ovog proleća odigrao 12 utakmica za ekipu koja se bori za drugo mesto u holandskoj Erediviziji i plasman u Ligu šampiona. Predsednik kluba Jop Munsterman spreman je da pregovara sa upravom Čelsija, sa željom da 20-godišnjeg Rajkovića još godinu dana zadrži u Enshedeu.

Naša želja je sasvim jasna. Želimo da ga i sledeće sezone zadržimo na pozajmici, ali pre svega Čelsi mora da odluči šta želi sa njim“, rekao je Jop Minsterman.

Rajković je u holandskom fudbalu napravio ime prošle sezone, kada je nastupao za PSV Ajndhoven, takođe kao pozajmljeni igrač. Posle duge suspenzije on se u finišu ove sezone ustalio u ekipi, a protiv Rode je čak dao i gol.

Momka koji je karijeru počeo u OFK Beogradu ozbiljni evropski klubovi prate još od kada je imao 15 godina, a Čelsi ga je kupio 2005. godine za 5 miliona evra, što je u to vreme bio svetski rekord za igrače do 18 godina. Posle toga ostao je u beogradskom klubu do 2007, kada je napunio 18 godina, a ove dve sezone proveo je na pozajmicama u Holandiji, najpre u Ajndhovenu, pa na insistiranje Stiva Meklarena i u Tventeu.

Srpski fudbaler suspendovan je 3. septembra na godinu dana u svim takmičenjima zbog navodnog pljuvanja sudije Abdulaha Al Hilalija na meču između Srbije i Argentine na Olimpijskim Igrama u Pekingu.

Ipak, ta odluka je 19. novembra promenjena, pa je Rajković od tada mogao da igra za klub, a suspenzija za zvanične i prijateljske mečeve reprezentacije u svim starosnim kategorijama važi do septembra ove godine.

U londonskoj ekipi već igra srpski reprezentativac Branislav Ivanović, koji je posle velikih problema na početku ostrvske karijere (starter prvi put tek posle osam meseci, u prvih 15 meseci odigrao je samo 17 mečeva), on je u centar pažnje ušao sa dva gola na Enfildu u Ligi šampiona, i sada redovno dobija priliku u Hidinkovom timu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: