Bez iznenađenja na SP hokejaša

U trećem kolu Svetskog prvenstva elitne divizije hokejaša, favoriti su ostvarili pobede u mečevima grupa A i B.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 29.04.2009.

00:17

Default images

U mečevima grupe A, Kanada je savladala Slovačku sa 7:3, dok je Belorusija bila bolja od Mađarske rezultatom 3:1. U B grupi, Rusija je pobedila Švajcarsku sa 4:2, dok je Francuska uspela da savlada Nemačku sa 2:1. Poslednji mečevi prve faze na programu su u sredu, posle čega će ekipe biti podeljene u tri grupe.

A grupa:
Mađarska - Belorusija 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Belorusija je slavila protiv Mađarske sa 3:1 posle čega se našla na drugom mestu u A grupi. Strelci za pobednike su bili Kaljužni, Ugarov i Grabovski, dok je jedini pogodak za Mađarsku postigao Peterdi.

Kanada - Slovačka 7:3 (3:0, 3:1, 1:2)
Kanada je bila ubedljiva protiv Slovačke u meču u kome pobednik nijednog momenta nije dolazio u pitanje. Golove za Kanadu postigli su Roj, Doan, Speca 2, Veber, Stamkos, dok su strelci za Slovačku bili Surovi, Hosa i Granak.

Tabela: Kanada 9 bodova, Belorusija 5, Slovačka 4, Mađarska 0.

B grupa:
Rusija - Švajcarska 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
Iako je Švajcarska prvu trećinu uspela da dobije sa 2:1, Rusija je, najviše zahvaljujući odličnoj igri u poslednjem periodu igre, došla do pobede od 4:2. Rusi su poveli golom Atjušova, a Švajcarci su preokrenuli golovima Gardnera i Plusa. Pobedu selekciji Rusije obezbedili su Kovalčuk, Morozov i Perežogin.

Francuska - Nemačka 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Ekipa Dejva Hendersona je disciplovanom i požrtvovanom igrom došla do pobede nad Nemačkom od 2:1. Golove za Francusku su postigli Lusije i Tardif, dok je strelac za Nemačku bio Heht.

Tabela: Rusija 9 bodova, Švajcarska 5, Francuska 3, Nemačka 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: