Barselona - Čelsi (TVB92, 20.45h)

Fudbaleri Barselone dočekuju Čelsi u prvom meču polufinala Lige šampiona (TVB92, 20.45h), a trener Katalonaca Pep Guardiola veruje u svoj tim.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2009.

19:34

Default images

„Moramo dobro da se odmorimo i oporavimo jer nas očekuje najvažnija nedelja u sezoni (za vikend meč sa Realom). Nisam video umor kod svojih fudbalera, kao mašina smo“, izjavio je Guardiola. "Trener nas sjajno priprema za meč. Gledali smo snimke utakmica rivala, znamo im slabosti, ali i opasnosti koje nas vrebaju", rekao je Sejdu Keita, vezni igrač Barse.

„Veoma je važno da pobedimo bez primljenog gola. Ipak, biće teško jer Čelsi je sjajan tim. Fizički su odlično spremni i u svakom trenutku mogu da prouzrokuju probleme rivalu“, kaže fudbaler iz Malija.

Za vikend je Barselona odigrala nerešeno 2:2 sa Valensijom na Mestaji i sada ima samo četiri boda više od Reala, sa kojim se sastaje narednog vikenda.

„Mirni smo jer radimo vrlo dobro. Mislimo samo na sebe, nije neophodno da pratimo Realove igre. Ukoliko mi odradimo ono što je potrebno, neće biti problema“, dodao je Keita.
Ćavi Ernandes, igrač sredine terena, očekuje težak posao sa Čelsijem.

„Utakmice protiv njih uvek su teške i u skorijoj prošlosti smo prošli kroz mnogo toga. Ne smemo da se opustimo i nadam se da ćemo ponoviti partiju kao protiv Bajerna“, rekao je 29-godišnjak i apostrofirao saigrača Lea Mesija kao čoveka odluke u okršaju sa Londoncima.

„Mesi ne igra pod pritiskom, samo izađe na teren i uživa. Po mom mišljenju, on je najbolji fudbaler na svetu i biće ključni igrač protiv Čelsija“.

Ćavi se nada da će njegov tim dobro iskoristiti kadrovske probleme rivala.

„Ne mogu da računaju na igrače na nekoliko važnih pozicija i želimo da učinimo da se njihovo odsustvo oseti. Ipak, imaju Esijena, koji je vrhunski igrač, čvrst i agresivan, jedan je od najvećih boraca na svetu. Tu je i Džon Teri i drugi, ceo tim ima snagu i kvalitet“.
Menadžer Čelsija Gus Hidink kao glavni zadatak naveo je zaustavljanje Lea Mesija, a taj posao biće dodatno otežan zbog suspenzije Ešlija Kola, levog beka ’Plavaca’.

„Mogao bih sada da kukam o tome kako nemamo Kola i već da krenem da tražim izgovore. Ali, ja nisam takav, volim da verujem u sve igrače, pa tako i u Ešlijevu zamenu“, izjavio je Holanđanin i dodao da će, ko god bude igrao, imati težak zadatak sa Mesijem:

„Bilo ko da igra protiv Mesija imaće ogroman posao jer je on najproduktivniji igrač na svetu i na njega moramo da obratimo posebnu pažnju“.

U nedeljnom meču Premijer lige sa Vest Hemom (pobeda 1:0), Hidink je na poziciju levog beka stavio rekonvalescenta Žozea Bosingvu, po vokaciji desnog beka. Druga alternativa je Majkl Mansijen, 21-godišnjak koji je u Čelsiju već 13 godina.

Hidink je potom analizirao udarnu trojku Katalonaca Mesi-Eto-Anri.

„Videli smo već mnogo puta ove sezone koliko su moćni i koliko ih je teško zaustaviti. Anri je kvalitetan i iskusan, a Eto je bio impresivan i kad sam ga trenirao u Realu sa 17 godina. Mesi je talenat uspeo da pretoči u kvalitet, sjajan je. Njegova igra deluje jednostavno, ali je zapravo to veoma teško ostvariti“.

Menadžer ’Plavaca’ kaže da Mesija neće udvajati, a da Čelsi neće pribeći ni taktici neprestanog pravljenja prekršaja.

„Ukoliko se koncentrišemo samo na Mesija i udvojimo ga, pa napravimo grešku, Barsa ima igrače koji će naše propuste odmah kazniti. Nisam razmišljao ni o gruboj taktici jer postoje igrači koji su atraktivni za gledanje i nije u redu da igramo izvan pravila. Dakle, biće dosta duela, pokušaćemo da ga zaustavimo, ali nećemo kršiti pravila“.
Žulijano Beleti je rovit, ali je poslednji trening odradio maksimalnim intenzitetom. Brazilac, koji je za Katalonce postigao pobednosni gol u finalu LŠ 2006. godine, veruje da je dvomeč Barselona – Čelsi „finale pre finala“. Hidink zbog povreda ne može da računa na Rikarda Karvalja i Deka.

Zamenik kapitena ’Plavaca’ Frank Lampard pohvalio je rivala i izneo očekivanja pred predstojeću utakmicu. Detaljnije o tome pročitajte ovde.

Barselona i Čelsi su se do sada tri puta sastajali u nokaut fazi Lige šampiona:

1999/2000, četvrtfinale:
Čelsi – Barselona 3:1
Barselona – Čelsi 5:1 (posle produžetaka)
dalje prošla: Barselona

2004/2005, osmina finala:
Barselona – Čelsi 2:1
Čelsi – Barselona 4:2
dalje prošao: Čelsi

2005/2006, osmina finala:
Čelsi – Barselona 1:2
Barselona – Čelsi 1:1
dalje prošla: Barselona

Revanš se igra 6. maja na Stamford Bridžu.

Od 19.40h na TVB92 počinje Studio Lige šampiona, a u 20h je na programu nova epizoda serijala „Podeljeni gradovi“ (Liverpul). Utakmica počinje u 20.45h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: