Čelnici NLB tražili smenu Opačića!

Čelnici regionalne NLB lige vršili su tokom završnog turnira pritisak na rukovodstvo Crvene zvezde da smeni generalnog menadžera kluba Milana Opačića!

Izvor: B92

Subota, 25.04.2009.

19:52

Default images

Vest koju je objavio dnevni list Press potvrdio je u subotu izjavom za klupski sajt predsednik KKCZ Slobodan Vučićević. Opačić je tražio preraspodelu vlasničke i upravljačke strukture lige, koja trenutno ne odgovara srpskim klubovima, dominantnim u regionu. Čelnici NLB su kao razlog za zahtev istakli Opačićev razgovor sa direktorom Evrolige Žordijem Bertomeuom.

Čelnici NLB lige su se izgleda uplašili za svoje pozicije, jer je Opačić tražio na Skupštini Sidra preraspodelu vlasničke i upravljačke strukture lige. Tražio je da srpski klubovi imaju više udela u upravljanju prihodima i da dobiju uvid u finansije, kao i to gde se troše pare. Takođe, tražio je i promenu sistema bodovanja, ali najviše im je zasmetalo što je tokom završnog turnira Evrokupa u Torinu razgovarao sa direktorom Evrolige Žordijem Bartomeuom, koji mu je dao podršku za neke ideje“ kaže izvor Pressa, a prenosi sajt Crvene zvezde.

Slobodan Vučićević potvrdio je da je do sastanka sa čelnicima lige došlo i dodao da su oni zaista pokušali da izvrše pritisak na klub.

“Sastanka i razgovora je bilo. Na njihove tvrdnje odgovorio sam da niko ne treba da se meša u unutrašnje stvari kluba i da ako u Zvezdi postoje neki problemi, sami ćemo to rešiti. Složili smo se da ova liga ima perspektivu i budućnost i da treba da zajednički radimo na poboljšanju takmičenja”, izjavio je Vučićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: