Del Boske najavio penzionisanje

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske najavio je da će po završetku tog angažmana završiti trenersku karijeru.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2009.

16:24

Default images

Del Boskeov ugovor sa španskom fudbalskom federacijom traje do Svetskog prvenstva 2010. godine, ali može biti produžen. "Posao selektora Španije će biti moj poslednji", rekao je 59-godišnji Del Boske.

"Imao sam zaista sjajne trenutke i kao igrač i radeći sa juniorskim timovima, kasnije i kao trener, a i sada kao selektor. Ne znam dokle će sve to trajati, ali nema sumnje da će posle biti gotovo. Bog će odlučiti", dodao je španski stručnjak.

Del Boske je funkciju selektora Španije preuzeo prošlog jula nasledivši Luisa Aragonesa, koji je podneo ostavku posle osvajanja titule prvaka Evrope.

Prethodno je Del Boske proveo 35 godina u madridskom Realu u kome je bio igrač i trener. Kratko je radio i u turskom Bešiktašu. Del Boske je kao trener Reala dva puta osvajao Ligu šampiona.

"Crvena furija" je sa samo nekoliko promena u timu nastavila da i pod Del Boskeom pruža odlične partije. Reprezentacija Španije nije izgubila već 31 utakmicu uzastopce i trenutno je na prvom mestu rang liste Svetske fudbalske federacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: