Ivanovićeva veruje u uspeh Srbije

Fed Kup reprezentacija Srbije okupiće se u utorak u Ljeidi gde će 25. i 26. aprila protiv Španije igrati meč plej-ofa za popunu Svetske grupe.

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2009.

11:46

Default images

Srpska selekcija u Španiju putuje u sastavu Jelena Janković, Ana Ivanović, Ana Jovanović i Aleksandra Krunić. Ana Ivanović rekla je da misli da se dobro pripremila za sezonu na šljaci. “Osećam da sam napravila dobru tranziciju na šljakaste terene. Ovo je uvek jedan od najtežih perioda u sezoni jer šljakasti tereni zahtevaju različitu vrstu kretanja na terenu.

Volim izazove koji sve to predstavljaja i radila sam veoma naporno, na specifičnim vežbama koje se odnose na specijalan trening za šljaku“, rekla je Ivanovićeva.

Ana kaže da će ovaj duel biti novo iskustvo za nju.

„Igrajući u gostima u Fed kupu je novo iskustvo za mene. U poslednjih nekoliko godina imali smo prilično intenzivna kvalifikaciona takmičenja u Bugarskoj i Mađarskoj, ali ovo je nova situacija - pobednik postaje onaj ko je najbolji u pet mečeva. Biće veoma teško igrati protiv selekcije Španije u njihovoj zemlji, na njihovoj omiljenoj podlozi.“

Nekada najbolja teniserka sveta ubeđena je da će ona i Jelena Janković zabeležiti pobede.

„Ubeđena sam da ćemo Jelena i ja pobediti u ovom susretu. Imamo dobre rezultate na šljaci i veoma smo motivisane da Srbiju odvedemo u Svetsku grupu A po prvi put u istoriji.“

Ipak, Ivanovićeva je oprezna pred ovaj duel.

„Reprezentativke Španije su veoma iskusne igračice, a ja pamtim težak meč koji sam imala protiv Medine Gariges na Rolan Garosu pre dve godine. Duel je dugo trajao, a ja sam morala da budem strpljiva jer ona nije pravila mnogo grešaka. Radujem se sličnom izazovu koji me čeka sledeće nedelje.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: