Takmičarke traže skokove na ZOI

Pred kanadskim sudom u ponedeljak je počeo proces u kome takmičarke tvrde da im organizatori ZOI koje će se 2010. godine održati u Vankuveru krše ljudska prava.

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2009.

09:49

Default images

Takmičarke traže da skijaški skokovi za žene budu uvršteni u program. Ukupno 15 skakačica iz SAD, Kanade, Slovenije, Austrije, Nemačke i Norveške tuže organizacioniu odbor igara i traze da im sud omogući učešće na takmičenju.

Međunarodni olimpijski komitet tvrdi da u svetu jednostavno nema dovoljno takmičarki da bi se razmtralo uključivanje te discipline u program Igara.

Amerikanka Lindzi Ven (Lindsay Van) koja je osvojila titulu na prvom svetskom prvenstvu za žene skijaške skakačice u februaru, u Češkoj, kaže da je razočarana stavom MOK-a.

Zastupnik takmičarki advokat Ros Klark kazao je da organizatori ne moraju slepo da se povinuju odlukama MOK-a koje odražavaju predrasude o ženama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: