Stević sedmi u Poreču

Olimpijac Srbije i sada član Partizana Ivan Stević i master Miroslav Bata Uskoković učestvovali su na trci „Gran fondo“ od 180 kilometra u Istri u Vrsaru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2009.

20:15

Default images

Stević je u konkurenciji oko 500 vozača iz Hrvatske, Francuske, Švajcarske, Italije, Nemačke i Slovenije zauzeo sedmo mesto.

Zadovoljan sam jer sam bio sam, a tempo su od starta nametnuli vozači profi ekipe Loborika, kao i još nekoliko takmičara iz Italije. Jedan hrvatski vozač i Italijan su se u finšu izdvojili iz grupe od desetak biciklista u kojoj sam bio i ja. Nije bilo pokušaja da se ulove, a ja nisam forsirao niti sprintao za plasman i završio sam na sedmom mestu“, rekao je Stević, kome je to bila kontrola pred učešće na trci „Banjaluka - Beograd“ sledećeg vikenda.

Uskoković je u svojoj konkurenciji zauzeo 32. mesto, a samo je 60 vozača mastersa startovalo na dužoj stazi od 180 kilometra. Kraća staza iznosila je 97 kilometra.

Jovanović 48. u Francuskoj

Beta
Srpski reprezentativac, član Sparte iz Praga Nebojša Jovanović završio je trku „Rona – Alpi – Izer“ u Francuskoj na 47. mestu u generalnom plasmanu

Jovanović je imao 23,15 minuta zaostatka u odnosu na osvajača žute majice Francuza Jana Užea, vozača Agrubela, koji je četiri etape prošao za ukupno 15:18,54 sati. Drugo mesto osvojio je njegov klupski kolega i sunarodnik Nikolas Vogondi sa 38 sekundi zaostatka, treći je Maksim Bue, još jedan Francuz i član Agrubela, sa 45 sekundi slabijim vremenom.

U poslednjoj, četvrtoj etapi, od Sen Moris L`Eksila do Šavanjua od 178 kilometra, u sprintu je pobedio Alan Johansen iz Danske u vremenu od 4:27,25 sata ispred Slovenca Gaspara Švaba i Sebastijana Gedija iz Francuske. Jovanović poslednju etapu završio na 37. mestu u velikoj grupi sa 1,13 minuta zaostatka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: