Dalgliš se vraća u Liverpul

Legenda fudbalskog kluba Liverpul Keni Dalgliš vratiće se u klub kao član tima trenera Rafe Benitesa, javili su britanski mediji.

Izvor: B92

Nedelja, 19.04.2009.

13:41

Default images

Dalgliš (58), koji se smatra najboljim fudbalerom Liverpula svih vremena, imaće savetodavnu funkciju s naglaskom na razvoj mladih igrača, navode mediji. Premda je trenirao fudbalere Liverpula od 1985. do 1991. godine, Dalgliš neće biti uključen u treniranje prvog tima.

Zvanična najava o ponovnom uključivanju bivšeg škotskog fudbalera i trenera ne očekuje se pre kraja sezone.

Benites je nedavno potpisao nov ugovor do 2014. godine i želi da unapredi omladinsku fudbalsku školu Liverpula, a Dalgliš želi takođe da se uključi, rekli su izvori.

Dalgliš je kao igrač s Liverpulom osvojio šest prvenstava Engleske, jedan kup, kao i tri Evropska kupa, dok je kao trener osvojio tri prvenstva i dva kupa Engleske. Navijači ga i dalje zovu "Kralj Keni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: