Objavljeni spiskovi košarkašica

Stručni štab ženskih košarkaških reprezentacija Srbije objavio je šire spiskove izabranica za mladu i univerzitetsku selekciju za predstojeća takmičenja.

Izvor: B92

Nedelja, 19.04.2009.

12:24

Default images

Na širem spisku ženske univerzitetske košarkaške reprezentacije su: Tamara Radočaj, Dajana Butulija, Zorica Mitov, Jelena Šaponjić i Milica Cvetanović (Hemofarm), Maja Šćekić, Tamara Bajić i Jovana Vukoje (Vojvodina), Marina Ristić (Spartak, Subotica), Mirjana Beronja, Jelena Radić i Biljana Stjepanović (Partizan).

Na spisku su i Ivana Chatić, Andja Ivković, Jelena Čerina i Marija Žinić (studiraju na koledžima u SAD), Miljana Musović, Tanja Miranović, Dunja Prčić i Iva Roglić (Crvena zvezda), Nataša Djordjević (Kovin), Irena Matović (SF Gheorghe, Rumunija), Jovana Rad (Hondaridia-Irun, Španija) i Jela Vidačić (Proleter).

U stručnom štabu su treneri Slađan Ivić, Bogdan Bulj i Miloš Pavlović i tim menadžer Olivera Dragićević.

Univerzijada će se održati u Beogradu od 1. do 12. jula, a reprezentacija Srbija je u grupi sa Francuskom, Engleskom i SAD.

Kompletne pripreme će se od 1. juna održati u Novom Bečeju, gde će se pored nekoliko kontrolnih utakmica sa mladom selekcijom Srbije odigrati i mečevi sa SAD i Velikom Britanijom.

Na spisku mlade selekcije su: Tijana Ajduković i Sanja Orozović (Spartak, Subotica), Kristina Baltić (Maribor), Nina Bogićević, Jovana Popović i Ana Radović (Crvena zvezda).

U selekciji igračica do 20 godina starosti nalaze se i Ana Dabović (Herceg Novi), Latina Dušanić i Jefimija Karakušević (Vojvodina), Jelena Elez i Milica Paligorić (studiraju na koledžima u SAD).

Pozvane su i Tatjana Živanović (Kraljevo), Nevena Jovanović, Ivana Musović i Ana Perović (Kovin), Jelena Jovanović (ŽKK Radivoje Korać), Jelena Mitić i Maja Škorić (Čelarevo) i Sonja Petrović (Spartak, Moskva).

Stručni štab čine treneri Petar Marković, Dragan Vuković i Damir Karan, kao i tim menadžer Jelena Popović.

Evropsko prvenstvo u Poljskoj na programu je od 9. do 19. jula, a Srbija je u Grupi B sa Bugarskom, Italijom i Crnom Gorom, koja se potom "ukršta" sa Grupom A u kojoj su Turska, Ukrajina, Nemačka i Španija.

Kompletne pripreme obaviće se u Novom Bečeju od 1. juna, gde će se odigrati nekoliko kontrolnih utakmica sa univerzitetskom selekcijom Srbije, a mlada reprezentacija će učestvovati na Mediteranskim igrama u Peskari (Italija), od 26. juna do 5. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: