JSL: Devetnaesta pobeda Partizana

U 26. kolu Jelen Superlige Srbije Partizan je u Beogradu savladao Javor iz Ivanjice sa 1:0.

Izvor: B92

Subota, 18.04.2009.

19:25

Default images

Partizan je do pobede, po sparnom vremenu i pred oko 2.000 gledalaca, došao autogolom Simića u 65. minutu, uz 'pomoć' Srđe Kneževića. Nemanja Tomić je izveo slobodan udarac sa desne strane, Knežević i Simić su skočili, posle čega je igrač Javora savladao svog golmana Supića. Partizan sada ima 62 boda, 16 više od drugoplasirane Vojvodine.

Utakmica je protekla u sporom ritmu, gde je Partizan diktirao igru i tempo, ali bez previše energije.

Za 'crno-bele' je od prvog minuta igrao 20-godišnji slovenački internacionalac Danijel Marčeta, koji je u klub došao u januarskom prelaznom roku.
www.partizan.rs
Njega je u drugom poluvremenu zamenio Adem Ljajić i tada je viđena nešto agresivnija igra, a prilike da postignu pogodak propustili su Vašington, Moreira i Tomić.

Javor pružio solidan otpor šampionu Srbije, pre svega organizovanom igrom na svim delovima terena. Gosti su u drugom poluvremenu imali jednu dobru priliku koju nisu iskoristili.

Utakmicu je obeležio i jubilarni 100. nastup Lamina Dijare za Partizan, u kome najbolji strelac 'crno-belih' nije uspeo da postigne pogodak.

Partizan: Božović - Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović - Fejsa, Moreira - Tomić, Marčeta (Ljajić) - Diara (Gavrančić), Vašington (Bogunović).
Javor: Supić - Vuličević, Đokić, Milović, Milovanović - Ajuru, Nikitović - Silva (Brajković), Simić (Stojanović) - Luković, Trifunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: