Hidink: Bio sam ljut na poluvremenu

Menadžer Čelsija Gus Hidink priznao je da na poluvremenu četvrtfinalnog revanš meča Lige šampiona protiv Liverpula nije štedeo igrače.

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2009.

12:22

Default images

Oštar govor koji je održao u svlačionici bio je tajna preokreta, izjavio je Hidink, nakon što je Čelsi preokrenuo sa 0:2 na poluvremenu, na 3:2 u nastavku meča. Utakmica na "Stamford Bridžu" završena je remijem, 4:4, a Čelsi ide dalje ukupnom pobedom od 7:5.

"Ponekad izgubite živce. Ipak, igrači su dobro reagovali i shvatili su da prvo poluvreme nije bilo dobro. Bili smo ljuti zato što nismo počeli kako smo očekivali, iako znamo da Liverpul ima taktički veoma dobar tim, sa veštim igračima."

"Rekli smo jedni drugima da ovako ne želimo da igramo u drugom poluvremenu. Zato i volim da radim sa ovim timom, jer reaguje", rekao je Hidink.

Čelsi je bio očajan u prvih 45 minuta, a Liverpul je zasluženo poveo golovima Aurelija i Alonsa.

"Ne smete da im ostavite prostor, a mi smo im to dozvolili. Previše smo se povukli i igrali na sigurno", kaže Hidink.

Ipak, golovima Drogbe, Aleksa i Lamparda, Čelsi je preokrenuo i do kraja sačuvao prednost iz prvog meča, iako je Liverpul preko Lukaša i Kajta u završnici ponovo došao na korak od cilja. Konačan rezultat postavio je Lampard, drugim golom na utakmici.

Benites ponosan

Menadžer Liverpula Rafael Benites bio je veoma ponosan na svoje igrače, nakon što su dva puta došli na korak od još jednog neverovatnog preokreta u Evropi, iako su igrali bez kapitena Stivena Džerarda.

"Pokazali smo karakter, kvalitet i moramo da budemo ponosni. Igrali su napravili fantastičan posao i navijači će biti zadovoljni. Nismo srećni rezultatom, kada izgubite onda ste razočarani, ali način na koji smo izgubili nam ostavlja prostor za ponos", izjavio je Benites.

Stiven Džerard nije igrao zbog povrede prepona, zbog koje je pauzirao i protiv Boltona u Premijer ligi.

"Mislili smo da će biti dobro, ali je na kraju nešto osetio, pa je na kraju bila laka odluka zato što nije mogao da igra. Uvek je važno kada izgubite ključnog igrača, ali su ostali igrači zaslužili sve pohvale", rekao je Benites.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: